"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldız ve Türk’e yumruk atanlar tutuklanmıştı

25 Nisan 2019, Perşembe 22:00
Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminde gözaltına alınan tüm saldırganlar serbest bırakıldı.

Daha önce eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve HDP Milletvekili Ahmet Türk de benzer bir saldırıya uğramıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a 2010 Nisan ayındaki bir şehit cenazesinde yumruk atan ve üç ay tutuklu kaldıktan sonra aldığı 1 yıl 5 ay 15 günlük hapis cezası ertelenen öğretmen Şahin Şimşek, cuma namazında Bakan’dan özür diledi. Kayseri’de namazın ardından Bakan’ın yanına giden eski Kayseri Merkez Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Şimşek’in “Şehit cenazesinde çok duygusaldım. Hislerime yenik düştüm” diyerek özür dilediği belirtildi. Bakan Yıldız’ın ise “Şehit cenazesinde ben de çok duygusaldım ama toplum şehit cenazesinde birbirini daha iyi anlamalı. Birlik içinde olmalı” dediği öğrenildi. Şimşek’in, olaydan sonra öğretmenlikten uzaklaştırıldığını belirterek mesleğine geri dönmek istediği, Yıldız‘ın bu konuda yapabileceği bir şey olmadığını söylediği de ifade edildi.

68 gün cezaevinde kaldı 

9 yıl önce ise Ahmet Türk benzer bir saldırıya uğramıştı. Ahmet Türk, Samsun’da uğradığı yumruklu saldırıda yaralandı. Saldırının ardından Türk’e yumruk atan saldırgan İsmail Çelik yakalandı. Independent Türkçe’nin haberine göre olayda ihmalleri olduğu gerekçesiyle iki polis müdürü görevden uzaklaştırıldı. Valilik açıklamasında “Yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Issı ve Şube Müdürü Murat Alkan görevden uzaklaştırılmıştır” deniliyordu. Saldırgan İsmail Çelik gözaltına alındıktan sonra tutuklandı, 68 gün cezaevinde kaldı.

Etiketler: kılıçdaroğlu
Okunma Sayısı: 3094
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı