"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezaevleri nüfusu 34 şehri geçti

13 Haziran 2025, Cuma
Türkiye’de cezaevlerindeki nüfus son 50 günde 13 bin 867 kişi artarak 2 Haziran itibarıyla 416 bin 927’ye ulaştı. Bu sayı, Türkiye’nin 34 ilinin nüfusunu geride bıraktı. Hükümlü ve tutuklu sayısındaki artışın ardından gözler, cezaevlerindeki ciddi kapasite sorununa çevrildi.

Adalet Bakanlığı’nın son bütçe verilerine göre, 2020-2025 döneminde cezaevi inşaatları için 6 milyar 851 milyon TL kaynak ayrıldı. Kadın ve çocuk mahkûmların sayısı da dikkat çekici. Cezaevlerinde 18 bin 727 kadın bulunurken, 4 bin 293 çocuk tutuklu veya hükümlü durumda. Hukukçular, cezaevlerinin doluluğunun temel hak ihlâlleri açısından gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor.

BirGün

Okunma Sayısı: 633
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    13.6.2025 07:17:49

    AKP sistemi tamamen tahrip ederek ülke ve milletin birliğine,beraberliğine son darbeyi vurmak üzere görevini yapıyor.Emperyal ağaları ne derse onda şaşmadan ve bihakkın görevlerini ifa ediyorlar.Amma milletin dertlerine gelince hem ceplerinde hem kafalarında akrep var.. Yüce rabbim şu mübarek CUM'A hürmetine bizi bu musibetten bir an önce kurtarsın.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı