OSMANLI Devleti’ne 92 yıl başşehirlik yapmış olan Edirne’de geleneksel saray tatlıları tek tek gün yüzüne çıkarılıyor.
Osmanlı’nın geleneksel tatlılarından biri olan Hurmalı Sultanlar Ezmesi yeniden üretilmeye başladı. Daha önce Osmanlı saraylarında tüketilen 50 civarındaki tatlıyı üreterek müşterisine sunan Arslanzade Şekerleme bunlara bir yenisini daha ekledi. Yapılan araştırmalar sonucunda imalatına başlanan Hurmalı Saray Ezmesi Ramazan öncesinde raflardaki yerini aldı. Arslanzade Şekerleme sahibi Arif Meriç, ecdadın bıraktığı tatlıları birer birer gün yüzüne çıkardıklarını söyledi. Hurmanın bin bir derde deva olduğundan yola çıktıklarını söyleyen Meriç, “Bu yıl gün yüzüne çıkardığımız lezzet Hurmalı Sultanlar Ezmesi. Bu ürünümüzün içinde ceviz, Antep fıstığı, çöğen, portakal kabuğu, damla sakızı bir araya getirildi ve bu muhteşem lezzet ortaya çıktı. Ramazan ayında yaklaşık 16 saat oruç tutan insanlar güç kaybediyor. İftar ve sahurda bir miktar kullanılacak olan tatlımız oruçlu insanı gün boyu tok tutacak” diye konuştu.
TELEFON YA DA NETTEN SİPARİŞ VERİLEBİLİR
11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında padişah ve sultanların yediği, mazide kalan tatları gün yüzüne çıkardıklarını, ayrıca çocukluğumuzda yediğimiz susamlı çıtır helvayı da Ramazana özel hazırladıklarını dile getiren Arif Meriç, bu lezzetleri tatmak isteyenlerin (0 284) 213 71 49 numaralı telefondan ya da
www.arslanzade.com.tr internet adresinden sipariş verebileceklerini ve Arslanzade Şekerleme’nin bütün ürünlerini bu sitede inceleme fırsatı bulabileceklerini söyledi.
OSMANLI'NIN SARAY TATLILARINI ÜRETİYOR
Osmanlı'ya uzun süre başşehirlik yapmış olan Edirne'de faaliyetlerini sürdüren Arslanzade Şekerleme, sultanların yediği mazide kalan tatları tekrar sofralarımıza getiriyor.