"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bütçe yama tutmuyor: 2026 yılı bütçesinde de açık öngörülüyor...

14 Ekim 2025, Salı 10:55
Meclise bu hafta sunulacak 2026 yılı bütçesinin görüşüleceği Plan Bütçe Komisyonunda hazırlıklar sürürken diğer taraftan bu yasama yılının ilk ekonomi paketi üzerindeki çalışmalar da hızlandı.

Türkiye’nin asıl tablosu yoksulluk
MÜSİAD’dan “asgarî ücret” mesajı: Gerçek enflasyon dikkate alınsın!

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 23 Ekim Perşembe günü TBMM Plan Bütçe Komisyonuna bütçe sunumunu gerçekleştirecek.

Sunumun ardından bütçe teklifi kasım ayı boyunca TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek, aralık ayında ise Genel Kurulda ele alınarak mali yıl başlamadan yıl sonuna kadar kanunlaştırılacak.

2025-2028 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program’da 2026 yılı bütçesi yüzde 29 artarak 18.9 trilyon lira, bütçe açığı ise 2.7 trilyon lira olarak öngörüldü.

“İç borç faizi 23 yılın zirvesine yaklaştı”
Harcamaların yüzde 60’ı faiz ve borca
Enflasyona her ay yeni bir bahane
Enflasyon kalıcı hale geldi - Neden kontrol altına alınamıyor?
2026 bütçesinde faiz yükü ağır: Memura 5 trilyon, faize 3 trilyon

AA

Okunma Sayısı: 266
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı