Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Çete üstüne çete



Tam ‘çeteler gözaltına alındı’ derken, yeni yeni çetelerin varlığı ortaya çıkıyor. Kamuoyunun beklediği, ancak pek de ihtimal vermediği sürpriz isimler gözaltına alınıp sorgulanıyor. Bu sorgulamalardan nelerin çıkabileceğini elbette bilemeyiz, ancak bu görüntü; Türkiye’nin nerelere sürüklenmek istendiğini anlamak için ibret alınacak bir görüntü olduğunu ifade etmek gerekecek.

Çetelerin ismi ne olursa olsun, Türkiye’yi tehdit eden gerçek tehlikenin bu yapılanmalar olduğu bilinmeli. Türkiye’yi ‘idare edenler’ zaman zaman bir araya gelip, “öncelikli tehditler” listesi hazırlayıp kamuoyuna ilan ediyorlar. Ne yazık ki uzun zaman bu listelerin başında ‘irtica’ gelmekteydi. Tabiî ki, biz bu listeleri hazırlayan ve açıklayanların ‘yalancısı’ durumundayız. Fakat geçmiş dönemlerde kamuoyuna böyle listeler açıklandığı herkesin malumu.

Ardı sıra gelen haberlere bakılırsa Türkiye ‘çete tarlası’na dönmüş durumda. Hemen her ilde ‘çete’ diye tarif edilen yapılanmalar ve menfaat ‘şirketleri’ oluşturulmuş. “Yok öyle bir şey, bu iddialar temelsizdir” diyenler varsa, lütfen ‘çeteleri yakaladık’ diye açıklama yapanlara itiraz etsin.

Bunca ‘çete’ yakalandıktan sonra hâlâ hayalî irtica iddialarında ısrar ve inad edenlere ne demeli? Hangi ‘mürteci’ Türkiye’ye bu ‘çete’ler kadar zarar verdi ya da verebilir? En başta ‘irtica/mürteci’ tarifinde bile bir uzlaşma yok. Bu tabir de bir karalama aracı olarak kullanılıyor ve tarif edilmemiş ‘laiklik’ gibi insanları suçlamaya yarıyor.

Yakın tarihimiz ‘irtica’ suçlamasıyla mağdur edilenlerle doludur. Zaman zaman ‘Ezan-ı Muhammedi’yi aslî şekliyle okuyanlar ‘mürteci’ olarak suçlanmış, hatta namaz kılmak, tesbih çekmek ve Kur’ân tefsiri okumak, yazmak ‘irtica’ delili sayılmıştır. Bu ‘suç’lar karşısında harekete geçen ve bunu ‘tehdit listesi’nin başına yazanlar, aradan zaman geçtikçe ülkenin temellerine dinamit konulduğunun farkına varmamışlardır.

Bugün yakalanan ve adalete teslim edilen ‘çete’ler, sadece bu günün meselesi değil ki! Yıllar önce ekilen yanlış tohumların neticesi bugün biçiliyor. İnsanların kalplerine Allah sevgisi ve adalet hissi yerleştirmeden, ‘çete’lerle mücadele mümkün müdür?

Bunca ‘çete’ yakalandıktan sonra; hâlâ ‘çete’leri Türkiye’yi tehdit eden tehlikeler listesinin en başına yazmayanlar varsa, millete en büyük kötülüğü yapıyor demektir. “Listeye yazmakla ne değişir?” dememek lâzım. Bu tavır, en azından ‘dua’ hükmüne geçer ve ‘çete’lerle mücadele edildiğini ifade edenlerin samimi olup olmadığını görmemize yarar.

“Siyasette bir gün bile uzundur” denilir, ama Türkiye’de bu süre sanki daha kısa. Bunca kişi ‘çete’ iddiasıyla gözaltına alındığı halde hâlâ işin sonunun gelmemesi, bu yapılanmanın ne kadar derinlerde olduğunu akla getirmez mi? ‘Sıra’nın kendilerine gelmeyeceğinden ‘emin’ bir şekilde çalışan çeteler, Türkiye’yi dünya nezdinde de küçük düşürüyor.

Hayalî ‘irtica’ tehdidini listenin en başına koyan ve güya onunla mücadele ettiğini ifade edenler, acaba bu hadiseler karşısında hiç vicdan azabı duyuyor mu?

Tabiî, ‘vicdan’ların var olduğunu varsayarak bu soruyu soruyoruz...

22.03.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (21.03.2008) - Tarihten ders almayı hâlâ öğrenemedik

  (20.03.2008) - “İnsaf” nerede kaldı?

  (19.03.2008) - Müstehcen yayından vazgeçilmeli

  (18.03.2008) - Mart, kapıdan baktırır

  (17.03.2008) - AB yolunda bir çelme daha

  (16.03.2008) - Yanlış üstüne yanlış

  (15.03.2008) - ‘Patron’lar kârda, millet zararda

  (14.03.2008) - Emekleye emekleye

  (13.03.2008) - ‘Şehid siyasetçiler’e rahmet!

  (12.03.2008) - Özgürlük olmayınca

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ahmet ARICAN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri