Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Cevher İLHAN

Irkî ayırım çirkin bir illettir



Nevruz kutlamaları” bahanesiyle çıkarılan olayların âdeta bir “kalkışma”ya dönüştürülmesi, öteden beri “etnik farklılık” üzerinden “kimlik tartışmaları”yla fitne kazanının kaynatıldığını gösteriyor.

Şu hale bakın; kâinatın şenlenişi, tabiatın ve baharın diriltilişi olan ve bütün Doğu ve Asya toplumlarında kutlanan Nevruz, “ırkî ayırım” üzerine kurulan bir siyasî parti tarafından bir nevi “isyan provası” haline getiriliyor.

Bir hafta içinde Güneydoğu’dan Batı’ya toplam 60’a yakın il ve ilçede 200’e yakın büyüklü küçüklü eylemde 60’tan fazlası sivil olmak üzere, 150’ye yakın güvenlik görevlisi yaralanıyor; ülke kan revan içinde âdeta yanın yerine çevriliyor. 700 kişiye yakın gözaltına alınıyor.

Görünen o ki tamamen “ırkî ayırım” üzerine kurulu siyasetler ve tıpkı Osmanlı’nın son döneminde olduğu gibi, “muhtariyet” perdesi altında tahrik edilen “ayırımcılık” illeti, “altıyüz seneden beri bayrak-ı tevhidi (İslâm’ın tevhid ve birlik bayrağını) umum âleme karşı i’lâ eden (yükselten, yücelten) Türkler”le onların “cihâd arkadaşı” Kürtleri birbirinden koparma komplosu…

* * *

Belli ki din adına partiler, “mâl-ı mukaddes-i umumî (herkesin ortak değeri) olan dini “inhisar zihniyeti”yle dine meylettirmek yerine din düşmanlarının eline bahaneler verdirerek nasıl dine ve dindarlara zarar verdiyse, Bediüzzaman’ın ifâdesiyle, “gayr-ı mahlut (tek bir ırkı temsil eden) siyasî kulüpler, “adem-i merkeziyet” fikriyle “muhtariyet”ten “bağımsızlığa” varan “iftirak” fitnesini azdırmakla bölünmeye götürüyor…

Zira Bediüzzaman’ın daha geçen asrın başlarındaki tespitiyle, yalnız aynı ırktakilerin kurduğu, değişik ırklardan vatandaşların mensup olmadığı etnik siyasî partiler, keşmekeş ve karmaşa içinde güya “demokrasi ve özgürlükler” paravanında birlik ve beraberlik perdesini yırtar; büyük bir günâh olan “meyl-i iftirak” fitnesini uyandırır. En başta güya haklarını aradığı ırka ve bütün millete zarar verir; ülkeyi cehennem yerine çevirir. (Âsâr-ı Bediiye, 450-451)

Böylece “bütün harekâtı, bizzat hâriç hesabına geçer, çünkü irâdesi hükümsüzdür.” Faraza içinde “iyi niyetliler” olsa da, “menfî zaaf”la “hâriç cereyanın kuvvetine “bir âlet-i laya’kıl” (akılsız - şuursuz bir âlet) olur.”

“Müteharrik-i bizzat” değil, ecnebilerin uzaktan üflediği “müteharrik-i bi’l gayr (başkasının tahrik edip yönlendirdiği) politikalarla, “bilvâsıta müteharrik siyasetler”le vatanı ve milleti dehşetli bâdirelere sürükler…(Sünûhat, 64-65))

Gerçek şu ki ecnebilerin bölge ülkelerini işgal ettiği bir esnada, tıpkı Osmanlının son döneminde olduğu gibi, “Kürtler adına” “özerklik modeli” paravanıyla “federasyon” ve “eyâlet” tartışmalarını gündeme getirmek, başta Kürtler olmak üzere bölgedeki diğer Müslüman milletleri zâlim canavarların ağzına atmaktır.

Bin sene omuz omuza cihâd edip Kur’ân’ın bayraktarlığını yapan, Türklerle Kürtlerin ve sâir Müslüman unsurların birbiriyle mecz olmuş ve “tam birleşmiş İslâmî bir milliyet” haline gelen inanç birliği üzerinde gelişen kardeşliğini, “kimlik ayrışması”yla ayırmak, küresel ifsad şebekelerin tuzağına düşmektir…

Hiçbir gerekçe, milyonlarla şehidin kanıyla kaynaşmış Türklerle Kürtlerin birlik ve beraberliğini inanç temelinden koparıp, kuru çürük etnik ayrılıklara dayandırmayı gerekli kılamaz.

İslâm kardeşliği üzerinde bin yıl Türklerle birlik içinde omuz omuza cihâd etmiş ve yan yana şehid düşmüş Kürtlerin mânevî ve en muhkem birlik bağını, ayrılıkçı te’villerle bombalamak, tamamen ecnebi politikasına âlet olmaktır…

* * *

Dikkat çekicidir; dün “muhtariyet” perdesi altında İslâm dünyasını istilâ eden İngilizlerin oyununa gelen birkaç ırkçı kavmiyetçinin “ mukallitliği”ne bunca hâdiseden sonra soyunmak; gelinen noktada “federasyon” ve “özerkliği” istemek, tıpkı Kuzey Irak’ta olduğu gibi, Kürtleri okyanuslar ötesinden gelen çıkarcı emperyalistlerin kucağına düşürmek plânından başka bir şey değildir.

Şunu herkes bilmelidir ki iftirak meylini uyandırmanın “iyi niyet”le alâkası yoktur; bütün vatandaşlar için gerekli olan demokratikleşme ve özgürlüklerin geliştirilmesiyle hiç ilgisi yoktur.

Dahası, “iftirak meyli”ni uyandırmakla fitneyi azdıranların amacı, “özerk” ve “otonom” bölgelere bölünmüş Türkiye’nin yeniden ecnebî esâreti altına girmesidir. Ecnebilerin tabak yalayıcılığıdır ve “Büyük Ortadoğu Projesi”nin İslâm dünyasını bölüp parçalayarak ufaltma ve yutma oyununa figüran olmaktır. Ayrığın akıbeti budur…

Amerikan kuklası ve İsrail’in uydusu olmuş Kuzey Irak’taki yeni yetme yönetim ne kadar “bağımsız” ve “özgür” ki, yeni yeni “mandacılık” ve “ecnebî himâyeciliği”yle başkalarına “uşak” olunmaya soyunulmakta?..

Yazıklar olsun…

31.03.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (29.03.2008) - “İttihad-ı millî ve muhabbet-i millî”

  (28.03.2008) - Nevruz provokasyonları…

  (27.03.2008) - Hani karşılığı yoktu?

  (26.03.2008) - Cheney ve vebal

  (23.03.2008) - “Şam Lâhikası”

  (22.03.2008) - Demokratikleşme fırsatı

  (21.03.2008) - İddianâme fay hattı üzerinde

  (19.03.2008) - Anafor ve siyasî rant…

  (18.03.2008) - “Kapatma dâvâsı”

  (15.03.2008) - Morfoz…

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ahmet ARICAN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri