Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ali FERŞADOĞLU

Humeyni’den 11 Eylül 2001’e…



Hepimiz biliyoruz ki, “ifsat komiteleri”nin işi; İslâmî gelişmeleri durdurmaktır. Hatırlayın 1970’leri, ilim ve fikir adamları, meşhur aktörler, müzikçiler (Cat Setevens vs.) akın akın İslâmiyet’e koşuyordu… Sonra Humeyni olayı patlatıldı ve İslâmiyet, kadınları ezen, asan, kesen, darağaçlarında insanları sallandıran bir insan olarak takdim edilmedi mi?

11 Eylül 2001’de, İkiz Kuleleri güya Usame bin Ladin yerle bir etti! Sonra, ortaya el-Kaide denen bir muamma; ardından Afganistan işgali ortaya çıktı! Sonra Irak işgal edildi! Milyonlarca insan öldürüldü, işkenceye uğratıldı. Zenginlik kaynakları ABD, İngiltere tarafından sömürülmeye devam ediliyor...

ABD, Irak’a demokrasi getirecekti; ne oldu? Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de her gün kaç insan ölüyor, kaçının başına bomba yağıyor, kaçı sakat kalıyor? Peki, Müslümanların başına yağan bombaları taşıyan uçaklar nereden kalkıyor; İncirlik’ten mi? Masum insanların başına yağan bombalar bize kriz, musibet, âfât (deprem vs.) olarak dönmeyecek mi? Niyazımız, bu gaflet ve vurdumduymazlığımızın bize pahalıya ödetilmemesidir! Bush ve yönetimi, eğer demokrasi ihracını çok seviyor idiyse, neden daha önceki Clinton yönetimi gibi Türkiye’nin AB’ye girişini hızlandırıp teşvik etmedi? Neden Erdoğan hükûmeti, 2005’ten beri AB’yi rolantiye aldı?

Şimdi oturup düşünme zamanı değil mi? Yüz sene sonrasının planlarını yapan; 400 milyar doları aşkın askerî bütçesi olan, iç ve dış istihbarat ağıyla dünyayı saran, teknolojinin zirvesinde bulunan, hatta uydular vasıtasıyla, yerdeki bir askerin düğmesini çekebilen ABD’yi bombalayan fistanlı Usame bin Ladin mi idi? Eğer öyle ise; ABD’ye yuuh olsun! Eğer öyle değilse, iki katı yuuh olsun! Ne oldu; Usame bin Ladin kasetleri? Yakalandı mı, yakalanamadı mı, yakalanmak istenmedi mi, yoksa, yine korkutmaca olarak bir kenarda mı saklanmaktadır?

11 Eylül tarihi, Müslümanların terörist, İslâmiyetin şiddete meyyal bir din gibi gösterilmeye başlanmasının ve bütün dünyada, medya yoluyla beyinlerin yıkanmasının dönüm noktası değil mi? Ve bunun sebebi de, İslâmî gelişmelerin engellenmek istenmesi değil mi?

1992’de Cezayir İslâmi Selâmet Cephesi’ni (FIS) iktidara ittikleri gibi; MNP-MSP-RP “sağı bölen siyasal hareket” olarak 1995’lere kadar, kontrol altında muhafaza edilip desteklenmiş. Sonra iktidara itilip, Erbakan’ın ifadesiyle “Bu adamlar bizim iktidara gelmemizi hoşgörüyle karşılıyorlarsa, bunda bir bit yeniği vardır. Anladığımız kadarıyla bu adamlar bizim iktidara gelmemize ses çıkarmama kararı aldılar. Biz iktidara geldikten sonra bizi iktidarda perişan etmeyi düşünüyorlar.”1

Ya daha sonra iktidara ittiklerinden kimi ve kimleri perişan ettiler? Bediüzzaman’ın tespiti bir kere daha tebeyyün ediyordu: Kuvvetli bir sûrette hükmeyleyen zındıka cereyanı (gizli ifsat komiteleri), birini diğeri aleyhinde âlet edip, ezmesinde kullanıyor. Birini mağlûp ettikten sonra, o âleti de kırıp atıyordu.2

2000’li yıllarda ise, el-Kaide ve Usame bin Ladin’i kullanmadılar mı? Peki yarın kimi kullanacaklar? Bunlar, beynelmilel “ifsat komiteleri”nin oyunu değil mi? Öyle ise, başta imanımıza sarılarak, cehalete savaş açarak, ilim ve teknoloji, hak ve adalet üretmeli değil miyiz?

Dipnotlar:

1- Günaydın, 23 Aralık 1993;

2- Lem’alar, 4. Lem’a, 4. Nükte, s. 32

08.05.2008

E-Posta: [email protected] [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (07.05.2008) - Cehaletimiz, ya hamiyetsizleri ne yapar?

  (06.05.2008) - Ashab-ı Suffa cemaati

  (28.04.2008) - Cemaat ruhu ve meşveret

  (27.04.2008) - Peygamber oğlu olmak yetmedi, bir ırka mensup olmak yeter mi?

  (25.04.2008) - Nerede ırkçılık, orada kan ve gözyaşı

  (24.04.2008) - Türküm, Arabım, Kürdüm, doğruyum!

  (23.04.2008) - Dünya çapında meşveret, şûrâ: Hac

  (22.04.2008) - Tiryakilik ve obezite esaretine son: Oruç

  (18.04.2008) - Oruç: Bağımlılıkların esâretinden kurtulmak

  (17.04.2008) - Zekâtın kazandırdıkları

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT