"Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Cevher İLHAN

Taşeron…



Selimiye kışlasına üç yüz metre mesâfedeki Karacaahmet Mezarlığından atılan dört havan mermisinin “ıskalaması”, son dönemdeki benzerî olayların ardındaki fâilleri ve amaçlarını sözkonusu ediyor.

Ne var ki bu saldırıda olduğu gibi, resmî açıklamalarda dehşet verici patlamalar, bölücü terör örgütüne ya da ne idüğü belirsiz “El Kaide” üzerine atılıyor; maskelerin arkasındaki gerçek katiller, maksatları ve “mesajları” tıpkı havan topları gibi ıskalanıyor.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Ankara Anafartalar Çarşısına atılan ve onlarca insanı öldürüp yaralayan bombalama da “El Kaide’nin işi” denilerek bir nev'î üzeri kapatılmıştı. Patlamada hâdisenin sıcaklığıyla medyada verilen Türkiye’de bulunan Pakistanlı nükleer enerji uzmanlarının da öldüğü haberi derhal “sansür”e uğramış, “sansür”ün niçin yapıldığı bile anlaşılamamıştı.

Keza İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu kapısında bekleyen polisleri katleden saldırı da alelacele El Kaide’ye atfedilmiş, peşinden “küçük bir kopya hücresi”ne verilerek âdeta geçiştirildi. “küçük kopya hücre”nin hangi gizli servisin ya da terör örgütünün taşeronu olduğu âdeta geçiştirilmişti…

TERÖRÜN AMACI; KARGAŞA VE KAOS

En son Güngören’de Adnan Menderes caddesine konulan ve onlarca mâsum insanı katleden iki bombanın üzerinden daha bir saat geçmeden Validen diğer ilgililere kadar patlamaların “PKK’nın işi olduğu” âcil açıklaması gelmişti. Gerekçe bombanın şekli ve düzeneği idi…

Oysa olayın hemen ardından Başbakan Erdoğan, “Kuşkusuz bu cinâyetin zamanlaması da, cinâyeti işleyenler, cinâyetin arkasındaki elleri bulmak, deşifre etmek ve adalete teslim etmek için, bütün delilleri kılı kırk yararak güvenlik güçlerimize önemli ipuçları verecektir” tesbitinde bulunmuş; “maskenin ardındaki yüz, er ya da geç ortaya çıkacaktır” teminatını vermişti.

Ve günler sonra İçişleri Bakanı Atalay, “Olay kesin tesbitler ve güçlü delillerle tereddüde mahal bırakmayacak şekilde bütün boyutlarıyla aydınlatılmış; yardım eden, yataklık yapan, fiilen eyleme katılanlar yakalanmıştır” demekle yetinmişti. Böylece Göngören’deki katliâm da isim verilmeden ilk andaki demeçlerde olduğu gibi PKK’nin üzerinde kalmıştı.

Peki bu vahşetteki “kesin tesbitler” ve “güçlü deliller”, “tereddüde mahal bırakmayacak şekilde” kimleri, hangi örgütü göstermekte? En önemlisi, Başbakan’ın taahhüd ettiği, “cinâyetin arkasındaki eller” hangi hâricî şebekenin elleri?

Gerçek şu ki dış mihraklar ve içteki işbirlikçileri, Türkiye’yi terörle, iç karışıklık ve çatışmalarla kutuplaştırmak, kargaşa meydana getirmek için maşaları istimal etmekte, eylemleri terör örgütlerine yaptırmaktalar.

Fâil-i meçhul suikastların, şüpheli olayları ardındaki karanlık eller şüphesiz her zaman olduğu gibi “taşeronlar”a yaptırmaktalar.

Amaç, Türkiye’yi dinî, mezhebî ayırımlarla kamplaştırmak, etnik ayrışmalarla kutuplaştırmak; “laik – anti laik”, “Türk- Kürt” ayrışmasıyla çatışmayı tezgâhlamak, anarşi ve terörle zaafa uğratmak. Demokratikleşme ve AB sürecini baltalamak; Türkiye’nin başta İran ve Suriye olmak üzere Müslüman bölge ülkeleriyle arasını açmak…

“Ergenekon iddianâmesi”nde okunduğu gibi, halkı birbirine düşürtmek için ülkeyi kaos ortamına sürüklemek. Kardeş kavgasıyla hâriçten üflenen senaryoları ve Amerika’nın “ılımlı İslâm”la başlayan, “demokrasi ve özgürleşme vaadi”yle “büyük Ortadoğu projesi”ne uzanan uluslar arası hegemonya ve çıkar projelerine teşne hale getirmek…

TETİKÇİLERİ YAKALAMAKLA KALINMAMALI…

Hemen sormak lâzım; Göngören katliâmından sonra havan toplarıyla 1. Ordu karargâhının bulunduğu Selimiye kışlasını hedef alan ve çok yakın mesâfeden ıskalayan saldırıyı kimler yaptı?

Emniyet yetkilileri, soruşturmanın terör örgütü PKK üzerinde yoğunlaştığını belirtiyorlar. Bu durumda Göngören cinâyetinde olduğu gibi, ilk kez bir metropolde havan topu saldırısını terör örgütüne kim yaptırdı? PKK bu eylem ihâlesini kimden, hangi küresel güç ya da yapılanmadan aldı?

Sonra bu saldırıyı yapanlar neden “ıskaladılar”? Bu provokasyonların amacı nedir? Vermek istedikleri “mesaj” nedir?

Yapılacak olan, “olay aydınlatılmıştır, failleri yakalanmıştır” türü genel tâbirlerle, resmî demeçlerle olayları geçiştirmek ve salt tetikçileri yakalamak değil; ölüm tâcirlerinin, vahşet bezirgânlarının, kör şiddet ve terörün arkasındaki karanlık kanlı elleri ortaya çıkarmaktır.

Başbakan’ın söz verdiği gibi, cinâyetin arkasındaki elleri, yüzleri ve amaçlarını deşifre etmektir.

Taşeronlarla meseleyi tavsamaya bırakmak değil…

11.08.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (09.08.2008) - Sıcak gündem…

  (08.08.2008) - Fâciayı istismar (2)

  (07.08.2008) - Fâciayı istismar (1)

  (06.08.2008) - Demokratik kararlılık…

  (05.08.2008) - “Konjonktürel karar”a karşı

  (04.08.2008) - Postmodern kapatma!

  (22.07.2008) - Hazır Meclis açıkken…

  (21.07.2008) - Dehşet tablosu…

  (19.07.2008) - Türkiye, darbelerle hesaplaşmalı

  (18.07.2008) - Hudson’dan “Ergenekon”a…

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır