22 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Cevher İLHAN

“Özerklik” ve “iftirak” (3)


A+ | A-

Cumhurbaşkanı Gül’ün ısrarla “tarihî fırsat” söyleminin ardından İmralı’daki terörist başı Öcalan’ın önümüzdeki ayın ortasında avukatları aracılığıyla “çözüm için “yol haritası”nı duyuracak olması, beraberinde yeni yeni tartışmaları getirdi. Bilindiği gibi Kandil’deki Karayılan ve DTP de “özerklik talebi”yle “İskoç ve Bask modeli”ni önermekte ve her fırsatta Öcalan’ın “muhatap alınması”nı tekrarlamakta. Bu durum, terör örgütünün ve hatta DTP’nin terörist başının “tâlimatı”yla hareket ettiğinin yanısıra, Ankara’nın “bölgedeki Kürt vatandaşların temsilcisi” olarak “terörist başı”nı muhatap alacağı izlenimini vermekte. Marksist - Leninist örgütün başı Öcalan’ın ikide bir “Atatürk”ü büyük önder kabul ettiğini söylemesi, laik ve lâdini sistemi esas alan tek parti devrindeki dinden tecridi önermesi ve “Atatürkçülüğün Kürd versiyonu”na vurgu yapması, bu hususta ipuçları veriyor.

Öcalan’ın her defasında “devletle uzlaşabileceği” imajını iletmesiyle, en son Karayılan’ın Kandil’den yolladığı ve DTP’nin raporlarıyla ve “özerklik projesi”yle ortaya koyduğu ülkenin eyâletlere bölünüp “federasyon sistemi”ne geçilmesi teklifiyle birlikte düşünüldüğünde, Ankara’nın tıpkı Özal zamanındakine benzer bir çizgiye kaydığının işâretlerini veriyor.

Bölge halkının bile büyük bir yekûnunun oy vermediği ve tasvip etmediği DTP’nin, dolayısıyla Öcalan’ın “bölgedeki bütün vatandaşlarının ve Kürtlerin sözcüsü” sıfatıyla muhatap alınması yanlışı, görünen o ki Türkiye’yi mâlum mahfillerin “federasyon oyunu” tuzağının içine çekmeyi hedefliyor.

SEVR GİBİ SU-İ KASDA DİKKAT…

Ve ne yazık ki Ankara’nın, Washington, Londra ve Telaviv’deki hâircî ifsad merkezlerinden üflenen politikalarla sözde “siyasallaşmış” ve “ehlileştirilmiş” laik PKK ve “Atatürkçü Öcalan”ı “muhatap” almaya müheyya ve sisteme katmaya teşne olduğu gözleniyor. Bir yandan Doğudan Batıya Anadolu’nun muhtelif şehirlerine şehidlerin naaşları ardarda gelirken diğer yandan Ankara’dakilerin örtülü bir biçimde PKK’nın “silâh bırakmak ve dağdan inme” şartı olarak koştuğu demokrasi ve özgürlükler ötesindeki “siyasî talepleri”nin karşılanmasına “kapı açılacağı” sinyalleri verilmekte. Bunun hükûmeti de aşan bir “devlet projesi” haline getirilmek istendiği anlaşılmakta.

Gül’ün, her vesileyle dile getirdiği “büyük fırsat”ı, “kurumlar arasında hiç bu kadar uyum olmamıştı” cümlesiyle açıklaması, bu açıdan dikkat değer…Vaziyet ortada. Ankara, teröristleri dağdan indirmek için “örtülü af” dahil bir dizi “tâvize” başvurma eğiliminde. Çeyrek asrı aşkındır akan kanın durması, terörün durdurulması isteniyor. Bu aklı başında herkesin ciddî temennisi…

Ne var ki Kandil’den ve DTP’den gelen “çözüm önerileri” ve Öcalan’ın açıklamasına psikolojik ortam hazırlanan “yol haritası”nda demokratik hakların ve özgürlüklerin çok ötesinde ecnebilerin yaktığı fitne ateşini alevlendiren ve tefrikayı tahrik eden “talepler” sıralanıyor. Ülkenin ıkrî ayırımlar üzerinde 23 bölgeye taksimine zemin hazırlanıyor…

Bediüzzaman’ın tefsir ve tespitiyle, “Sevr Muahedesiyle âlem-i İslâma ve merkez-i hilâfete (Osmanlıya) ihânet eden ve Avrupa zâlimlerinin devlet-i İslâmiyenin nurunu söndürmek niyetiyle -tertipledikleri- müthiş su-i kast plânı”yla Osmanlının bâkiyesi Anadolu toprakları bir defa daha bölünüp parçalanmak isteniyor. (Kastamonu, 17; Şuâlar, 619)

YOL HARİTASI; MÂNEVÎ BİRLİK OLMALI…

Terör belâsını Türkiye’nin başına sararak maddî ve mânevî gücünü harcatan, iktisadî ve sosyal zaafa düşüren “gaddarâne plânları” dayatan ecnebilerin ve ifsad şebekelerinin, bölgenin ve bütün Müslümanların zararına ırkçılığa dayalı “projeler”le esir alınması stratejisi yürütülüyor. Senaryosu sahneleniyor.

DTP eş başkanı Ayna’nın, Anadolu’nun Doğusu ve Güneydoğusu ile ilgisi, tarih boyunca zulüm ve baskıda bulunan, 68 bin insanını hâlâ hapishanelerde işkence altında tutan ve dinlerini, kimliklerini, kültürlerini tamamen yok edip yerine “şamanî şintoizmi”ni ikameyi dayatan Çin’le Doğu Türkistan’a benzetmesinin amacı bu…

Şüphesiz devletin hiçbir sâikle “mâkul çözüm”den geri kalmaması gerekiyor. “Mâkul çözüm” ise, iftirakı getirecek, fitne ve kavgayı daha da derinleştirecek ve azdıracak, bölünmeye ve parçalanmaya kapı açacak, “özerklik” ve ülkeyi “eyâletle ayırım”la tefrikanın makyaj adı olan “federasyon sistemi” değil, demokratik hak ve hürriyetlerin kemâliyle sağlanmasıdır.

Bediüzzaman’ın, yaklaşık bir asır önce ehemmiyetini nazara verdiği “milyonlarla şühedanın (şehidin) bahasına kanlarını akıttığı İslâm kardeşliği”yle tesis edilen “ittihad ve muhabbet-i millîdir. “Kürt sorunu”nun çözümünün “yol haritası” ve “büyük fırsat”ı, “mücadele-i keşmekeşi” netice veren ve “zenb-i azim (büyük günâh)” olan “adem-i merkeziyet”le “ırkçılığı ve fitneyi ihya” edecek “özerklik” ve “federasyon önerisi” değil, birliği ve bütünlüğü tesis edecek inanç ve mâneviyat birliğidir. (Eski Said Dönemi Eserleri, 25, 109, 183)

Çözüm, “İskoç modeli”nde değil, Bediüzzaman’ın, “Hâmiyet-i İslâmiye ile Türk - Kürd, tam birleşmiş İslâmî ve dinî milliyetle ahlâkın tekemmül ve teâlisinde (yücelmesinde.)

22.07.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (21.07.2009) - “Özerklik talebi” ve “iftirak projesi” (2)

  (20.07.2009) - “Özerklik talebi” ve “iftirak projesi” (1)

  (19.07.2009) - Resmî rakamlarla “siyasî söylemler”in çelişkisi

  (17.07.2009) - Darbeciler “bir bir” yargılanmalı (2)

  (16.07.2009) - Darbeciler “bir bir” yargılanmalı (1)

  (15.07.2009) - Demokratikleşme için yeni anayasa…

  (14.07.2009) - “İptal”e kapı açan tereddüt

  (11.07.2009) - Doğu Türkistan’da Türkiye’nin sorumluluğu

  (10.07.2009) - Çin’in zulüm ve vahşeti…

  (09.07.2009) - Dıştan içe provokasyonlar

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.