"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Florür yararlı mı, zararlı mı?

29 Kasım 2018, Perşembe 00:19
Son yıllarda florürün ağız ve diş sağlığı için kullanımında bazı değişiklikler ve aynı zamanda sansasyonlar oldu.

Daha fazla dikkat gerekiyor: Her 100 kişiden 90'ında çürük diş var

Sağlıklı vücut için önce ağız sağlığı

Dişinizde çatlak mı var?

Ağız sağlığı ve ‘Şecere-i Muhammedî’ veya 'Misvak'

Sağlıklı dişler için 32 kural ve ''misvak''

Okullarda çocuklara ücretsiz flor uygulamaları tavsiye edilirken florür ihtiva etmemesiyle öne çıkan ağız bakım ürünleri de piyasaya sürüldü. Bu karmaşadan çıkmak üzere florüre ve etkilerine yakından bakalım. Gazete Duvar’da yer alan habere göre, son yıllarda sistemik yolla alınan florürün en çok böbreklerde ve daha sonra beyin-omurilik sıvısında birikmeye başladığı, daha doğrusu buralardan atılımının yavaş olduğu ve özellikle böbrekleri yorduğu biliniyor. Lâkin bir diğer hesaba katılması gereken bilgi, florürün, ne yolla alınmış olursa olsun uzun vadede dişlerden çözündüğü. Yani geçmiş yıllarda kontrollü olarak en yoğun etkiyi almak üzere çocuklara verdiğimiz flor tabletleri bile onları birkaç yıla kadar korudu, diş minelerini yeniden florüre doyurmak gerek. Florürlü diş macunları ve ağız bakım suları kullanılması, yüksek çürük risk grubunda iseniz diş hekimi tarafından dişlere yoğun florür uygulamaları yapılması en uygunudur. 6 yaşından büyük çocuklarınıza okullarda florür uygulanmasından ise çekinmeyin. Daha küçük çocuklarda bütün florürün yutulması riskine karşı klinikte uygulama yapmak daha güvenlidir.

Okunma Sayısı: 3322
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı