"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

10 bin yolcu taşıyor - 2 milyar dolara mal olan dev gemi ilk seferine çıktı

30 Ocak 2024, Salı 09:15
360 metrelik uzunluğuyla dünyanın en büyük yolcu gemisi ilk seferi için demir aldı. Karayiplerde 7 gün sürecek ilk seferinde dev gemi, yolcularına iyi bir gezi vaat ediyor. Dünyanın en büyük yolcu gemisi “Denizlerin İkonu” Amerikanın Miami kentinden ilk yolculuğuna çıktı.

Gemi, Titanik’ten 5 kat daha büyük, Paris’in simgesi Eyfel Kulesi’nden uzun. Finlandiya’da 900 günde inşa edilen dev gemi, yaklaşık 10 bin yolcu ve mürettebat taşıma kapasitesine sahip. Uzun yolculuklar sırasında güvertede kimsenin sıkılmaması içinse her şey düşünülmüş. Gemide 7 yüzme havuzu, bir yapay göl, 6 su kaydırağı, dönme dolap, 40’tan fazla restoran var. 2 milyar dolara mal olan dev gemi, ilk seyahati öncesinde çevre tartışmalarının da merkezindeydi. (ntv.com.tr)

 

Okunma Sayısı: 1226
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Güler Aslan

    1.2.2024 01:26:40

    İki yüzlü sefih medeniyet, bi yandan iklim krizini önlemek amaçlı karbon ayak izi uygulaması getirip insanların hareket kabiliyetini kısıtlar, sera gazı üretiyor diye büyük baş hayvan besiciliğini kısıtlamaya çalışır diğer yandan metan sızıntısı karbonmonoksitten 80 kat daha zararlı bir gemiyi lüks ve eğlence uğruna dünyaya salar. Üstadım bunların hakkını da ne güzel teslim etmiş:👇 “Cazibedar hizmeti, heva ve hevesi teşci' ve arzularını tatmin ve metalibini teshildir. O heva ise şe'ni insaniyeti derece-i melekiyeden dereke-i kelbiyete indirmektir.”

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı