"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Et tüketiminde fakiriz!

22 Ocak 2022, Cumartesi 22:07
Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ülkemizde kişi başına kırmızı et tüketiminin 12-13 kilo olduğunu belirterek, “Komşumuz AB ülkelerinde bu rakam 40 kilo. Biz et tüketiminde yoksul değil, fakiriz” dedi.

RECEP GÖREN - ANKARA

Kamu İktisadî Teşebbüsleri (KİT) alt komisyonunda Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğünün 2019-2020 yılı hesaplarının denetim toplantısında konuşan Sarıbal, uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle ülke insanının sağlıklı ve dengeli beslenemediğini söyledi. “İnsanların yeterli gıdaya, yeterli kırmızı ete, yeterli hayvansal proteine ulaşması görevi ve sorumluluğu iktidar ve onun kurumlarındadır” diye konuştu.

Pazartesi günü ete zam bekleniyor

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, “Pazartesi günü ete zam bekleniyor, ama biz olmasını istemiyoruz” dedi. “Et şu an en ucuz gıda maddesidir” diyen Yardımcı ayrıca, zincir marketlerde et satışına da yasak getirilmesini talep etti. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, ülke genelindeki tüm ürünlere iki üç kat fiyat artışı yaşandığını, eti aldıkları fiyatın üzerine mecburen kendilerinin de kâr koymaları gerektiğini belirterek, “Et şu an en ucuz gıda maddesidir. Kıyma 100, kuşbaşı 110-120 TL civarında. Fiyatlar yerinde durur mu önümüzdeki günlerde belli olur. Çünkü gitgide maliyetler artıyor” dedi.

Okunma Sayısı: 960
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı