"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

EVFED, 15 bin kişilik istihdam sağlamayı hedefliyor

11 Mart 2016, Cuma 10:08
Türkiye’nin en büyük federasyonlarından biri olan Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonu (EVFED), başlangıcı İSTOÇ olmak üzere, İstanbul’u uluslararası ticaret merkezi haline getirecek.

EVFED İstanbul Ticaret ve İhracat Merkezi Projesi (İSTİM) ile hem ülke ekonomisine 10 Milyar dolara yakın ihracat katkısı yapmayı, hem de zaman içinde 15 bin kişilik istihdam sağlamayı hedefliyor.

Ev ve mutfak eşyaları sektörünün etkinlik ve rekabet gücünü artırmak amacıyla sektörün hacmini belirleyen önemli çatı dernekleri Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER), Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD), Mobilya Sanayi İşadamları Derneği (MOBSAD) ve İSTOÇ İş Adamları Derneği (İSTOÇDER)’nin bir araya gelmesiyle kurulan EVFED, İSTİM projesiyle ses getirmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin yaklaşık 800 Milyar Dolar olduğu hesaplanan gayri safi milli hasılası içinde yüzde 5-6 gibi önemli bir paya sahip olan ev ve mutfak eşyaları sektörü, EVFED’in İSTİM projesiyle ülke ekonomisindeki payını artıracak. İstanbul’un, özellikle Kuzey Afrika, Orta Asya, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu, Balkanlar ve Doğu Avrupa başta olmak üzere bölgesinin ticaret ve ihracat merkezi haline getirilmesinin hedeflendiği projenin 2016 sonuna kadar İSTOÇ’ta hayata geçirilmesi planlanıyor. EVFED Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, “1500 farklı kategoride 320 bin çeşit ürünün yer aldığı (züccaciye, oyuncak, bisiklet, tekstil vb.), yaklaşık 4 milyon metrekarelik alanıyla 50 bin satış noktasına sahip Çin’in Yiwu kentindeki kompleksten esinlenerek oluşturduğumuz projenin başlangıç noktası olarak İSTOÇ’u belirledik.  Türkiye’nin en büyük toptancılar çarşısı olan İSTOÇ’a, tüm dünyadan satın almacıların gelmesini sağlayacağız. Yine akredite olmuş kuruluşların satın alma yapmalarına olanak verecek bir sistem kuracağız. Burada akreditasyon kuruluşu olacağımızdan hem şikayetlerin hem de haksız kazancın önüne geçeceğiz.” derken, Wallmart gibi dünyanın en büyük satın almacı firmalarının İSTOÇ’ta konumlanacağını belirtiyor. 

İSTİM projesi ile ihracat ve istihdam rakamları katlanacak

İSTOÇ’u uluslararası ticaret merkezi haline getirecek İSTİM projesine, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) gibi Türkiye’nin önemli kurumlarının da dahil edilmeye çalışılacağını belirten Ömer Ertuğrul Erdoğan, “TİM ve TÜRSAB desteğiyle İSTOÇ’un tanıtımı için çalışmalar yapacağız. Havayolu şirketleri ise uçuşlarıyla bu süreçte bize destek verecek. Projenin başlangıç noktası olarak İSTOÇ’u belirledik. Fakat daha sonra Tekstilkent, MASKO gibi yerleşkeler de projeye dahil edilerek bir nevi ‘fuar şehri’ni kuracağız. Büyümeyle birlikte bu önemli proje için destekçilerimizin daha da artacağına inanıyoruz.” dedi. 2016 yılının sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanan projenin hedefleriyle ilgili olarak Ömer Ertuğrul Erdoğan, “Projenin ülke ekonomisine başlangıçta mevcudun üzerine iş hacmine ilave ilk yılda 5-10 Milyar Dolar ihracat katkısı yapmasını planlıyoruz. Ayrıca ilk başta 1000-1500 kişiye istihdam kapısı açacak proje, kısa sürede 10-15 bin kişilik yeni istihdama olanak verecek.” açıklamalarında bulundu. 

Haber Merkezi

Etiketler: evfed, istoç, istihdam
Okunma Sayısı: 1270
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı