"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meydan İtalyan Ferrero’ya kaldı

29 Kasım 2021, Pazartesi 17:36
İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), Düzce Akçakoca’daki fındık alım merkezini kapattığını, bu kararın Akçakoca’da büyük bir depo kiralayan İtalyan çikolata ve fındık devi Ferrero’ya yaradığını belirtti.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Tanal, TMO’nun Akçakoca’dan çekilmesinin zihinlerde soru işareti bıraktığını belirterek, İtalyan Ferrero’nun istediği gibi at koşturacağını söyledi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mahmut Tanal, TMO’yu yanlıştan dönmeye davet etti. İtalyan çikolata ve fındık devi Ferrero firmasının Akçakoca’da büyük bir depo kiralayarak üreticiden fındık satın aldığını aktaran Tanal, Toprak Mahsulleri’nin Akçakoca’daki fındık piyasasından çekilmesinin zihinlerde soru işaretleri oluşturduğunu belirterek, “Şu an Ferrero’nun depoları ağzına kadar fındık dolu. Firma, ucuzluk konusunda fırsat kolluyor. Ferrero, sonuçta yüksek kar amacı güden uluslararası bir şirket. İstediği şekilde fiyat belirliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin de Akçakoca’daki fındık alım merkezini kapatması, Ferrero firmasının elini daha da güçlendirdi. Deyim yerindeyse Ferrero ve diğer özel şirketler, Akçakoca’da istedikleri gibi at koşturacak. Devlet, Akçakocalı üreticileri, fındık kartellerinin insafına terk etti. Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin bu işe el atmasını bekliyoruz” dedi.

Ankara - Ahmet Terzi

Okunma Sayısı: 1988
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    30.11.2021 10:40:33

    Ferrero'ya ülkenin kaynakları satılalı çooook yıllar oldu. Bu ne ki!..

  • Kadir sahinoglu

    30.11.2021 10:21:41

    zaten böyle idi...durum sindi ayyuka cikti o kadar….petröl arap ülkelerinde cikiyor,,,ama fiyati Amsterdamda belirleniyor….findik Türkiede üretiliyor...fiyati Hamburga belirleniyor…..baska söze yorum yok….Ankara 2019 -2020 de yaptigi askeri manervalarin ,ayliyetini millet ödüyor...manevra yapmayarak ekonomini biraz olsun korursun..oraya harcanan paralar...tarima aktarilsaydi...ay cicekin fiyati bu durumda olmayabilirdi.

  • Ali TAM

    30.11.2021 00:52:29

    BU SORUNU COK DEFA YORUM OLARAK YAZDIK. ITALYA Dünyanin en kaliteli FINDIGI Karadeniz Findigini kilosu kabuklu halde 25-28 TL den aliyor. Kabugu kirip kavurduktan sonra ITALYAN MALI olarak AB ülkelerine 200 grami 42TL den satiyor yani 1 kiloda 10 misli KAR EDIYOR. Türkler kadar bu konuda DUYARSIZ davranan baska bir millet YOK. Haydi Türkiye gitsin Italya'ya en ucuzundan en kaliteli Italyan zeytinlerini bir Türk Firmasi Marmara Birlik eliyle alip AB ülkelerine 10 misli KARLA satmaya kalksin!

  • Hüseyin İlhan

    29.11.2021 21:31:42

    YİD Projelerindeki sçzleşmeleri döviz üzerinden yapan,ihtilaf halinde tahkim yeri olarak LONDRA yargısını karar mercii olarak kabul eden,kömür diye taş alarak 50 MilyoniTEK sitesini hackleyen ve üretmeden elektrik satıp devleti 210 milyon çarpanı yeni hesap düzeni diyerek koruyan ve kollayan AKPfındık üreticisini FERRERO,ÖZEL FİRMA SAHİBİ YANDAŞALRINA PEŞKEŞ ÇEKMİŞ GARİPMİ.AKP-MHP kendine yakışanı yapıyor. Milletimiz ve bilhassa ehli iman kardeşlerimiz bu kul haklarına girenelre destek vererek cennete mi gireceklerini sanıyor.ALLAHIN EMİRLERİ EFENDİMİZ SAV'me tebliğinden bu yana değiştide (SÜMME HAŞA) bizimmi haberimiz yok. FAİZİ YAYGINLAŞTIRMAK BUNLARDA,KUL HAKLARINA GİRİP GASPLAR,ADALETSİZLİKLER BUNLARDA,BOP EŞBAŞKANIYM DİYEREK MÜSLÜMAN VATANINI YANGIN YERİNE ÇEVİRMEK BUNLARDA uyan be kardeşim gaflet uykundan uyaaaan.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı