"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arakan'a Hayat Eli

06 Ekim 2017, Cuma 08:00
Hayat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Arakan’a Can oldu. Türkiyedeki hayırseverlerin yardımlarını Arakanlı Müslüman kardeşlerine ulaştıran Hayat Eli Derneği Genel Başkanı İsmail DOĞRUL, Myammar da sadece Müslüman olduklarından dolayı zulme uğrayan, katledilen, ülkesini terke etmek zorunda bırakılan Arakanlı Müslüman kardeşlerimize yardım etmek “önce bizim boynumuzun borcudur” dedi.

“Arakanlı kardeşlerimizin yaşadığı acıyı yüreklerinde hissetmeyen müslümandan şüphe ederim” diyen Genel Başkan İsmail DOĞRUL, kardeşlerimizin daha çok yardıma ihtiyacı var. Bölge doğal yapısı gereği çok yağış alan bir bölge. Burada insanlar sığanabilmek için naylon, bez ne bulurlarsa ağaç iskeletten yaptıkları çadır denen yerlerde çocukları ile sığınmanın gayretini göstermektedir.

DAHA ÇOK YARDIMA İHTİYAÇ VAR

Arakanlı Müslüman kardeşlerine el uzatan Hayat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı İsmail DOĞRUL; “Arakanlı kardeşlerimizin ihtiyaçları sadece gıda dağıtmakla bitmiyor. Kardeşlerimizin acilen Sukuyusu, Tuvalet, Mescit, Kıyafet, Hijyen Malzemesi ve barınaklara ihtiyaçları var. Acilen bu konulara çözüm bulmak için hayırseverlerin yardımına ihtiyaç var.” dedi. Her çadır da en az 1 hamile kandın var.

ACİL SAĞLIK MERKEZLERİNE İHTİYAÇ VAR

Aşırı yağışlar nedeni ile sürekli toprak kayması yaşanmaktadır. Bu yağış ve yağışın meydana getirdiği toprak kaymaları nedeni ile temiz suya erişim imkansız hale gelmektedir. Susuzluk nedeni ile insanlar temizlik yapamıyor. Bu nedenle bir çok hastalığa yakalanmaları an meselesi. Bu konularda çözüm üretebilmek için acil olarak  hayırseverlerin desteklerine ihtiyacımız var.

Bu kardeşlerimizin sağlık yardımına ihtiyaçları var. Bangladeş hükümetinin verdiği destek çok yetersiz kalmakta. Temiz su sıkıntısının yağanması nedeni ile KOLERA hastalığına yakalanmaları ve bu hastalığın tüm kampı sarması ve salgına bağlı ölümleri peşinden sürüklemesi an meselesi.

YAĞIŞ ÇOK, TEMİZ SU YOK

Bangladeş doğal yapısı gereği çok yağış alan bir ülke. Temiz içme suyu yok. Bir kampta en az 50 bin ile 100 bin arasında insan var. Bu kamplarda sadece 2 sukuysu mevcut. Bu nedenle Arakanlı kardeşlerimizin kaldığı kampların çevresine de acil su kuyularına ihtiyaç duyulmaktadır. Temiz su olursa içebilecek, yemek yapabilecek, abdest alabilecek. Temiz su sayesinde susuzluğun getirdiği birçok hastalık bertaraf edilmiş olacak. Bu hususta da hayırseverlere buradan sukuyusu açtırmaları hususunda çağrı yapmayı uygun buluyoruz.

MESCİT İHTİYAÇLARI VAR

Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin vakit namazlarını ve Cuma namazlarını eda edebilmeleri için çok fazla mescit ihtiyacı var.

Etiketler: arakan, hayat eli
Okunma Sayısı: 3428
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı