"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başkan olamadı, başsavcı yapıldı

17 Mayıs 2024, Cuma 10:35
Yargıtay’da 35 tur süren başkanlık düğümünün ‘çözülmesi’ sonrası adaylıktan çekilen 3. Daire Başkanı Muhsin Şentürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçildi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Şentürk, Anayasa Mahkemesi’nin milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararına uymayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Başkanlığını yapıyordu. Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığını sürdüren Şentürk, Yargıtay Başkanlığı 35. tur seçimlerin ardından adaylıktan çekilerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçimlerine katılmıştı.

Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için aday oldu ve 13 Mayıs’ta yapılan oylamada en yüksek oyu alan alan ikinci isim oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en çok oy alan beş isim arasından Şentürk’ü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na atadı.

Ankara

Okunma Sayısı: 2017
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    18.5.2024 13:24:27

    Ne yani en az oyu alan olsa da bu seçilemez miydi.Verdiği kararlar,hukuka uymaması onun en büyük prestiji ve itibarı değilmidir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı