"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bilim Kuruluna istifa çağrısı

30 Kasım 2020, Pazartesi 23:29
Başkent Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkolojisi Bilim Dalı üyesi Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu, Bilim Kurulu üyelerini istifaya çağırdı.

Başkent Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkolojisi Bilim Dalı üyesi Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Bilim Kurulu üyelerine ağır eleştiriler yöneltti. Sarıalioğlu, Bilim Kurulu’nu çözüm sürecindeki “Akiller Heyeti”ne benzetti, halkın güvenini kötüye kullandıklarını belirterek istifaya çağırdı. İstifa ederek ülke genelindeki karantina kararı alınmasına katkıları olabileceğini belirtti.

‘Tepki vermediniz’

T24’ün haberine göre, Bilim Kurulu üyelerinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “vak’a-hasta” tanımlarını herkes gibi TV’den öğrendiğini söyleyen Sarıalioğlu, “Tepki vermediniz. Haziran başı açılım-saçılım kararlarına ortak edildiniz. Günlük on binlerce vakanın olduğu bir ortamda okulların açılımına onay verdiğiniz algısına ses çıkarmadınız. Memleketin ‘Ali’i menfaati’ uğruna sayısını hiçbir zaman bilemeyeceğiniz kadar canın feda edilmesine ses çıkarmadınız. İstifa diye bir yöntemin olduğundan bihaber TV’lerde ‘maske-mesafe-hijyen’ tekerlemesini söylemeyi bilim sandınız” sözleriyle eleştirdi.

Güven kötüye kullanıldı

Bugün, Türkiye’nin günlük vaka sayısında Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü olmasının sorumlusunun Bilim Kurulu olduğunu savunan Sarıalioğlu, şu ifadeleri kullandı; “Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği hastalık kodlamasını siyasilere kabul ettiremediğiniz için verilen ölüm rakamlarının bilimsel yanlışlığını zaten biliyordunuz. Hastanelere Covid-19 tanıları ile yatıp, bu tanı ile tedavi edilen PCR- testi negatif hastaların ölümü halinde doğal nedenlerle ölüm ya da bulaşıcı hastalıktan ölüm yazılmasına seyirci idiniz. Bu yolla kaç bin ölümün saklanmasına yol açtığınızı hiçbir zaman bilinemeyecektir. Halk size güvendi. Bu güveni kötüye kullandınız.”

Yanlışın neresinden dönülürse kârdır

“Sahi bir pandemide görev yapan bir kurul olarak hangi kararınız bilimseldi” diye soran Prof. Dr. Sarıalioğlu, “Yanlış savunulmaz. Binlerce ölümle sonuçlanan ve henüz boyutunu kimsenin tahmin bile edemeyeceği büyük hatalarınızı savunmayınız. Yanlışın neresinden dönülürse kârdır. İstifa ediniz. Belki bu yolla zamanı çoktan gelmiş 2-4 haftalık tam kapanma (ülke genelinde karantina) kararının alınmasına yardımcı olabilirsiniz. Gecikilen her günün binlerce ölüm anlamına geldiğini bile bile aksine davranmayacaksınız umarım. Pandemi Bilim Kurulu olarak başarınız ülkedeki vak’a sayısı ile ölçülürdü. Bu konuda sınıfta kaldınız” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 2158
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı