"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gözlerimizi “faltaşı gibi” açan ifade...

07 Nisan 2016, Perşembe 11:35
Gazeteci yazar Zafer Arapkirli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika seyahati esnasında CNN'de Christiane Amanpour’un bir sorusunu cevaplarken kullandığı “…hak ve özgürlükler bakımından, Türkiye’den daha ileri standartta bir ülke yoktur” sözlerini "hayretler içinde bıraka bir ifade" olarak yorumladı.

Arapkirli'nin 4 Nisan tarihli Yeni Yüzyıl'da yayınlanan yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN’de Christiane Amanpour’un bu konudaki bir sorusunu yanıtlarken, ne demişti? Hatırlayalım: '…hak ve özgürlükler bakımından, Türkiye’den daha ileri standartta bir ülke yoktur.'

Türkiye’nin bu bağlamda halini “içeriden” bilenler, yani bizler için gözlerimizi “faltaşı gibi” gibi açan ve hayretler içinde bırakan bir ifade değil mi? Cümlenin başını, özellikle noktalı bir boşluk halinde bıraktım. Orada ise şu ifadeler var: “Maruz kaldığı yüksek birçok terör tehdidi ile mukayese edildiğinde…” Yani (mealen) şunu demek istiyor, Sayın Cumhurbaşkanı:

“Bu kadar tehdit ve sıkıntı içinde bu kadarına da şükredin. Yine de Dünya çapında en yüksek düzeyde özgürlükleri sağlıyoruz…” Yani ama’lı, fakat’li şart’lı şurt’lu...

Ancak; değil Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de, taa Okyanus’un ötesinde Washington’ın orta yerinde “tekme tokat” göstermedik mi âleme, bu “özgürlüklerin” ne düzeyde olduğunu? Dünyanın her yerinde her lidere karşı yapılabilecek 3-5 kişilik bir kaldırım kenarı protestosuna dahi ne kadar tahammüllü(!) olduğumuzu, (daha önce Ekvador’da olduğu gibi) uygulamalı biçimde sergilemedik mi? Bu ülkenin (vergi ödeyenlerin kesesinden) maaşlı memurları, adeta “turne” yaparcasına, her yere taşımıyorlar mı, bu “tahammül” ün ve özgürlüklerin düzeyini?

(...)

ABD basınında daha önce neredeyse tek satır zikredilmezken, bu kez “tekmeli tokatlı, küfürlü” bir içerikle yer aldı bu ziyaret. Övünülecek bir şey mi? “İşte gördünüz PKK, Paralel, Teröristler, ASALA el ele vs...” diye çemkirilip geçiştirilecek bir şey mi?

Koskoca ABD Başkanı’nın şu sözleri, öyle “durup dururken yapılmış bir boşboğazlık” mı sayılmalı?

“Kendisine de söyledim. Basına yaklaşım, Türkiye’yi rahatsız edici bir yola sürükleyebilir. Türkiye’de benim rahatsız olduğum bazı eğilimlerin olduğu sır değil.”

“Gerçek bir demokrasi” olabilmek için, basın ve ifade özgürlüğünün ne denli önemli (vazgeçilmez) bir gündem maddesi olduğunu daha nasıl anlatsınlar size (bize)?"

Erdoğan: Hak ve özgürlükler bakımından Türkiye’den daha ileri bir ülke yoktur

http://www.yeniasya.com.tr/politika/erdogan-hak-ve-ozgurlukler-bakimindan-turkiye-den-daha-ileri-bir-ulke-yoktur_391768

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3446
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet CİNALİ

    8.4.2016 02:00:27

    İktidar mensupları açısından Türkiye gerçekten çok özgür bir ülke. Çünkü onlar diledikleri gibi konşup yazabiliyorlar. Kimseye hesap vermiyorlar.

  • HÜSEYİN İLHAN

    8.4.2016 00:49:04

    RTE doğru söylemiş.Baksanıza kral hazretleri çevresinde 5000 nin üzerindeki insana,özelleştirme adı altın da milletin malını peşkeş çektikleri yandaşları bir eli balda bir elleri yağda şehir değil ülke ülke gezmekte HOVARDA.EE onlar ÖZGÜR VE GENİŞ HAKLARA sahip değil derseniz cevabı bu olur.Amma milyonları kast ediyorsanız işte orada durun.Ya biat edersiniz yada çöreklenrler emvalinize,ya susarsınız yada mahkeme mahkeme dolaşırsınız.FARK VARMI.i

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı