Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

İnsaf mektebi



Bir kaç gün önce bir gazetenin, daha önce yayınladığı bir ‘yalan haber’ sebebiyle okuyucularından ‘özür’ dilediğini görmüş ve sevinmiştik. Ne yazık ki, özür dilenmesi gereken haberler (aynı ölçüde olmasa da) devam ediyor.

Bu defa bir gazete, “El Kaide mektebi” manşetiyle, Konya’da yakalanan zanlıların, küçük çocuklara medrese eğitimi verdiğini yazmış. (Sabah, 31 Ocak 2007)

11 Eylül ‘İkiz Kule’ saldırıları sonrası ortaya çıkan/çıkarılan ve olup olmadığı bile tartışılan bu ‘örgüt’le ilgili anlatılanlar ayrı bir tartışma konusu. İddia edildiği gibi kişi ya da kişiler ‘suç’ işleyip yakalandıysa hukukî gereği yerine getirilir. Haberin garip bulduğumuz yönü, fotoğraflarla desteklenen “Örgüt karargâhındaki ‘sınıf’ın duvarında Arap alfabesi yer alıyordu” şeklindeki beyanlar.

Tabiî işin aslını bilmiyoruz. Ancak gazete haberinde verilen bilgilere göre, karargâhta anaokulu gibi hazırlanmış odalar bulunmuş. Odalarda Arapça yazılmış fişler ve Kur’ân, fıkıh, dua derslerinin yer aldığı karneler ele geçmiş. Aynı habere göre, çocuklara her gün ‘şeriat yemini’ ettirildiği belirlenmiş.

Bu haberi okuyan ne düşünür? Kur’ân’ın ve duayı ‘suç unsuru’ gibi sunmak doğru mudur? İzinsiz okul açılmasıyla ilgili ‘suç’ ayrı, Kur’ân’ın suç unsuru gibi gösterilmesi ayrıdır.

“Medrese gibi kullanılan (...) villasındaki dersliklerde duvarlara asılı rengarenk Arap harfleri dikkat çekti” şeklindeki resim altı bilgi de Türkiye gerçekleriyle uyuşuyor mu? Tamam duvarsa ‘Arap alfabesi’nin harfleri var, ama bu herkesin bildiği ‘elif ba’ değil mi? Kur’ân da ‘Arap harfi’ ile yazılmış, ne olacak şimdi?

Bir de şu ‘şeriat yemini’ meselesi var ki, bunu da 28 Şubat süreci haberlerinden hatırlıyoruz. O zaman da sık sık ‘kaçak’ Kur’ân kursları basılır ve çocuklara ‘şeriat yemini’ ettirildiği yazılırdı. 28 Şubat sürecinden hatırladığımız kadarıyla böyle haberlerin sonu genellikle ‘fos’ çıkardı.

Medya, ‘suç’ işleyenleri suçlarken, dinî değerlere karşı biraz daha hassas olsa ne kaybeder? Kur’ân’ın, fıkıh ve duânın suçlanması belki ‘satış’ getirir, ama kesinlikle güven ve itibar getirmez. Belki de sonunda ‘özür’ gerektirebilir. Medyaya “El Kaide mektebi”nden önce “insaf mektebi” lâzım...

*

Bitmeyen katliâmlar

Komşumuz Irak’ta yaşanan katliâmları anlamak mümkün değil. Gün geçmiyor ki, onlarca kişi öldürülmesin... Son olarak Necef’te 300 kişiyi katleden ABD askerleri, katledilenlerin ‘terörist’ olduğunu ileri sürmüş.

Bölgeden sağlam haberler vermekle tanınan İngiliz The Independent gazetesi ise, öldürülenlerin Kerbelâ’ya giden Şiî kafilesi olduğunu yazmış. (Vatan, 1 Şubat 2007) Ölenlerin arasında kadın ve çocukların olması ve Iraklı yetkililerin; gazetecilerin yaralılarla görüştürmemesi bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

ABD, bundan önceki katliâmları da başlangıçta gizleyebildi, ama zamanla gerçekler ortaya çıktı. Bu olayla ilgili gerçekler de bir ortaya çıkacak. Bunca ah ve zulüm gizli kalmayacaktır. Ne dersiniz, ABD’nin çökmesi, Irak katliâmlarından mı olacak?

02.02.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (01.02.2007) - ‘O kafa’ ile uzlaşılabilir mi?

  (31.01.2007) - Yasakçılar da özür dileyecek

  (30.01.2007) - Türkiye’yi yargılayan rakamlar

  (29.01.2007) - Ümitsizliğe yer yok

  (28.01.2007) - Hatalar tekrarlanmasın

  (27.01.2007) - ‘Zayıf’ karneler kimin?

  (26.01.2007) - Tabiî ki ‘bu kafa’ ile olmaz!

  (25.01.2007) - Çareyi doğru yerde arayalım

  (24.01.2007) - Yeni tehlike, yine tehlike

  (22.01.2007) - Rüzgâr ekilmesin!

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004