Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Nejat EREN

Susmayan ses, tükenmeyen nefes Yeni Asya’m!



O, “Asya’nın bahtını” açmak için yola çıkmıştı. Amacı “İ’lâ-yı Kelimetullah”, “Hakkın rızası”; aracı “meşveret”ti. İlkönce bir hayaldi, seraptı! Sonra bir sevdaya dönüştü. Aşk ve şevk geldi bu yolun yolcularının kalp ve gönüllerine. ..Ve nihayet İstanbul âfâkında doğdu bir güneş gibi, 21 Şubat 1970’de Yeni Asya’m!

Cismen, sinnen küçüktü, minnacıktı. Nazlanmadı, şımarmadı, fazla da “büyüyemedi!” “Yaşama” mücadelesi verdi senelerce ve başardı “yaşamayı.” Ayakta kalmayı becerdi, bunca hile, baskı ve oyunlara rağmen. Korkmadı, yılmadı! Çelimsizdi, gösterişsizdi, kadrosu bir avuç sevdalıydı. Koruyanı, hâmîsi, destekçisi fazla yoktu. “Hak” diyen garibanlardı, ezilen yığınlar, ötelenen masumlar, dışlanan mazlumlardı arkasındakiler.

Dikkatliydi. “Dikkat çekmek” için değil, bir gaye için yaşamak ve hizmet etmek istiyordu. Ama “dikkatleri çekti!” zaman içersinde. Tirajı azdı, hâlâ da az. Ama “dâvâsı” oldukça büyüktü, büyük!

Uğruna baş koyduğu sevdalısı vatan sathında ülkenin ve milletin “gündemini” tespit etti. Şimdilerde o da “gündemi yakalamayı, gündemde kalmayı” başardı. Bu yolda devam ediyor. “Demokrasi” meş’alesi. “Hürriyet” aşkı. İnanç serbestiyeti ve özgürlüğü. İnsanca yaşama hakkı. Adalet terazisinde dengeyi sağlam tutma dâvâsı ve sevdasının savunucusu olmaya devam ediyor Yeni Asya’m!

Sevdası, “Bediüzzamandı”! Dâvâsı, “Hak”! Programı, “Risale-i Nur”! Muhatabı; mazlumlar, mahkûmlar, mağdurlar, hakperestler, demokratlar, haksızlığa uğrayanlar, itilenler oldu hep. Enerjisi, gücü, hakkın sesi ve nefesi, “maddeye” karşı “mâneviyattı”! Hedefi, “insanca” ve hakça yaşamak. Saadet ve mutluluk içinde bir hayat sürüp yardımlaşmaktı.

Çetin yollardan geçti ve daha da çoook geçecek. Ama artık “tünelin ucu” göründü. “Cennetâsâ baharların” kokusu geliyor. “Ümit ağacı” maya tuttu. Çorak arazilerdeki “zakkumlar”, münbit arazideki “güllere” dönmeye başladı. Yetiştirdiği kadrolar bu ülkenin ve dünyanın her tarafında “hizmete” koşuyorlar, insanlık adına.

“Dengeyi” sağlamada her zaman, her yerde liderlik yapmayı sürdürüyor Yeni Asya’m! Heyecanı meşrûiyete çeken, fevriliği makuliyete getiren çizginin mimarı olarak tarihteki yerini alacak Yeni Asya’m! “Asya’nın bahtının miftahı meşveret ve şuradır” parolası! “Gayemiz vatan sathını bir mektep yapmaktır” hedefi maya tuttu.

“İran Bediüzzaman’ı arıyor”, “Cezayir Bediüzzaman’ı arıyor”, “Irak Bediüzzaman’ı arıyor”, “Demokrasi herkese lâzım”, “Çare Risale-i Nurda”, “Çare Bediüzzaman’da”, “Değişen Türkiye’de Bediüzzaman konuşulacak” manşetleri hedefe tam isabetti!

“Rehberliği” hakkıyla yaptı. “Çileyi” fazlasıyla çekti! “Hak” için “haksızlıklara” inanılmaz tahammül gösterdi. Eğilip yamulmadan ve de kırılmadan bu günlere kadar geldi.

Şimdi daha fazla evlere, mekânlara, gönüllere, kafalara girmek için serdengeçtilerini bekliyor. Birlikte, beraberce, kardeşâne, samimiyetle, ihlâsla, gayretle, aşk ve şevkle birliktelikte buluşmak zamanıdır. Kucaklayarak, severek, hasbîyâne el ele, kol kola, yürek yüreğe bu sevdalı yolda yürümek üzere... Susmayan ses, kesilmeyen nefes olan Yeni Asya’m! Tebrikler ve başarılar!

“Yeni Asya” bayrağını daha yüksek zirvelerde, daha engin sularda, daha geniş ovalarda, kalp ve gönüllerde dalgalandırmak aşkıyla...

21.02.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (20.02.2007) - Toplum ve iman

  (17.02.2007) - Toplum yapısı ve imanın fonksiyonu

  (03.02.2007) - Risâle-i Nur nedir?

  (28.01.2007) - Gençlik programları

  (27.01.2007) - Gençler nasıl bir hayat yaşamalı?

  (20.01.2007) - Mutlu bir hayat için altın prensipler

  (13.01.2007) - Gönül ve kalp hayatımızın aynasına bir bakış

  (06.01.2007) - Gerçek İslâmın tarifi, anlayışı ve yaşanması

  (30.12.2006) - Otomatik devreli manevî şartelimiz var mı?

  (23.12.2006) - Farklılıklar, zenginlik kaynağımızdır

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004