Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Vehbi HORASANLI

Ben size ezilmişliği vaat ediyorum



Seçim günü yaklaşırken politikacıların vaatlerini ve konuşmalarını gemimizden takip etmeye çalışıyorum. Dikkatimi çeken hususlardan en önemlisi iktidar partisinin şımarık bir biçimde slogan atması ve halkın sorunlarına adeta kulak tıkamış bir görüntü vermesidir.

Halkımız AKP iktidarına uzun yıllardan beri göstermediği bir şekilde iltifat etmiş, tek başına iktidara getirdiği gibi anayasayı değiştirecek çoğunluğu dahi vermiştir. Buna mukabil hükümet sanki kendisini iktidara getiren halk değil de başkaları imiş gibi hareket etmekten geri durmamıştır. Özellikle genç kızlarımızın başörtüleri ile eğitim yapma hakkı iyice sıkıntıya girmiştir.

Milletimiz eskiden kız öğrencilerini açık lisede okutarak bu sıkıntıyı bir parça hafifletme çaresini bulmuştu. Fakat iktidar partisinin beceriksiz politikaları sonucu elindeki bu küçücük imkândan dahi mahrum kalmıştır.

Benim üzüldüğüm nokta ise bu eğitim ayıpları karşısında çözüm üretmek zorunluluğu bulunan hükümetin özellikle de Millî Eğitim Bakanının ilgisizliğidir. Sanki çok büyük başarılar elde edilmiş gibi mangalda kül bırakmadan konuşuyorlar. Bu da yetmiyormuş gibi ‘bu işi biz çözemeyiz’ havasına girdiler. Neymiş uzlaşma ile çözeceklermiş. Bunların çözmekten anladığı MHP’li bayan milletvekilinin başörtüsünü çözmesi anlayışından hiç farkı yok. Malûmunuz bir hanım milletvekili Meclise girdiğinde uzlaşma adına başörtüsünü açmış bu şekilde sorunu çözdüklerini iddia etmişlerdir.

Allah’ın emri olan başörtüsüne karşılık baş açmayı uzlaşma diye yutturanlar bunu zorunluluk olarak dayatıyorlar. İşin garip tarafı iktidar partisi de oltaya takılan yeme atlamış durumda. Uzlaşma adına baş açtırarak eğitime devam edin havasına girmiş durumdalar.

Bu yaz eşim ve çocuklarımla gemiyle yurt dışına çıktım. İspanya ve İtalya gibi ülkelerde başörtüsünün sorun olmadığını bizzat gözlerimle müşahede ettim. Hatta saygı ile karşılandığını görmekten büyük mutluluk duydum. Avrupalılar ve özellikle de hanımlar açık saçıklıktan çok sıkıntı çekiyorlar. Moda denilen dayatmadan çok muzdarip oldukları belli oluyor. Örtülü hanımlara o kadar çok saygı gösteriyorlar ki şaşmamak elde değil. Kendi ülkemde gördüğüm horlanma ve aşağılama anlayışı hiç yok.

Bir de yüzde 99’u Müslüman olan ülkemize bakalım. Başörtülü hanımlara terör örgütü mensubu gibi muamele yapılıyor. İktidarda olan partinin mensupları “biz bu sorunu çözeceğiz gibi bir iddiada bulunmadık ki” diye pişkin pişkin konuşuyorlar. Bu kadarına pes denir. Yahu bu meseleyi çözemeyeceksen sen ne işe yararsın? Milletimiz, hiç bu kadar aşağılanmamıştı.

Bahçeli, başbakan olmak fırsatı varken Ecevit’in yamağı olmayı tercih etmişti. Bu politikası sayesinde Apo asılmaktan kurtuldu.

Başörtüsü konusunda Bahçeli, “erkekçe” çözüm getireceğiz diyordu. Gördük; çözmekten ne anladığını. Milletimizin tokadı pek şiddetli oldu. Öyle bir tokat yediler ki beş yılda kendilerine gelemediler.

Önümüzdeki yıllarda aynı tokadı AKP’nin yiyeceği kanaatindeyim. İnsanlar sanki kendisine mahkûm imiş gibi gayet rahat bir propaganda yapıyorlar. Milletimizi ahmak zannederek “ben size ezilmişliği vaat ediyorum” diyerek çözüm bulmayı değil statükonun devamını vaat ediyorlar.

Seçimlerin hayırlı neticeler vermesini Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

20.07.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (02.07.2007) - Çizgi film deyip geçmeyin

  (25.06.2007) - MHP cevap vermeli

  (23.06.2007) - Ekmeksiz yaşarım...

  (20.06.2007) - Asker siyasetçi ilişkileri ve seçimler

  (07.06.2007) - AB’nin önemi ve Ankara Kriterleri

  (06.06.2007) - Birlik ve beraberlik üzerine

  (05.05.2007) - İhtişamlı bir manzara

  (03.05.2007) - Bir maymunun yaptığı

  (25.04.2007) - Tunus’ta Cuma namazı

  (19.04.2007) - Silâh tüccarları

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004