Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Ramazan hediyesi



Ayların sultanı mübarek Ramazan ayı yaklaştı. Nasip olursa önümüzdeki Çarşamba akşamı ilk teravih namazını kılıp, Perşembe günü de ilk orucumuzu tutacağız.

Ramazan ayı gelince, cemiyette var olan dinî hayatta gözle görülür bir canlanma yaşanır. Bu durum, pek çok başka mecraya da çeki düzen verdirir. Bazı kahvehaneler ve lokanta ve eğlence yerleri Ramazan ayına saygı gereği kapanırken, bazıları da ‘çevreye zarar vermemeye’ çalışır.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının etkilediği bir saha da, medyadır. Yılın on bir ayında inançlara mesafeli duran, daha da ilerisinde Müslümanların hayat anlayışını kınayacak şekilde yayın yapan gazete ve televizyonlar bile Ramazan ayında ‘inançlara saygılı yayın’lar yapmaya başlarlar. “Büyük gazete”ler bile, Ramazan sayfaları ve Ramazan hediyeleri vermeye başlar.

Medyanın, Ramazan ayına saygı gereği kendisine çeki düzen vermesini elbette alkışlarız. Ancak arzu ve temennimiz, bu saygının yılın diğer aylarına da yayılması ve sadece Ramazan ayıyla sınırlı kalmamasıdır. Meselâ, Ramazan ayına bir hafta kala “Namaz molası” talep eden otobüs yolcularını kınayacak şekilde yayın yapan bir gazete, aynı zamanda “Namazda Okunan Sûrelerin Tefsiri” kitabını okuyucularına hediye edeceğini duyurmuş. (Milliyet, 7 Eylül 2007)

Bir yanda namaz aleyhinde yayın, öte yanda da namazı teşvik anlamına gelen bir kitabın okuyucuya hediye edilmesi çelişki değil mi? Doğru olan, insanların namaza teşvik edilmesidir ve bunu yapmak için de Ramazan ayını beklemek gerekmemektedir.

Gazetemiz Yeni Asya da, okuyucularına çok anlamlı bir “Ramazan hediyesi” veriyor. Malûm, Ramazan Kur’ân ayı olmakla şereflenmiş bir ay. Gazetemiz de buna uygun olarak abone olan her okuyucumuza 59 kupon karşılığı Kur’ân hediye ediyor. Tabiî ki hemen her okuyucumuzun evinde bir değil, birden çok Kur’ân-ı Kerim vardır. Ancak bir tane daha olmasında da bir mahzur yoktur. Çünkü, evinde Kur’ân-ı Kerim olmayan komşularımız olabilir ya da Kur’ân’ı okumayı öğrendiği halde kendisine özel Kur’ân’ı olmayan çocuklarımız olabilir. Onlara hediye etmek maksadıyla bile olsa bu imkânı ve fırsatı kaçırmamak lâzım.

Piyasada farklı hattatların yazdığı çok sayıda Kur’ân-ı Kerîm vardır. Yeni Asya’nın okuyucularına hediye edeceği Kur’ân-ı Kerim ise, bilgisayar hattıyla hazırlanmış ve kolay okunabilmesi için de emek verilmiş bir Kur’ân. Yıllardan beri belli hattatların yazdığı Kur’ân-ı Kerim’leri okuyanlar belki ilk anda bu hattı yadırgayabilir, ancak dikkatle bakıldığından çok kolay okunabildiği hemen görülmektedir. Bu bakımdan, Kur’ân’ı okumaya yeni başlayanlar için çok faydalı bir hediye.

Şunu da ifade etmek lâzım: Yeni Asya, bu hediyeyi Ramazan ayında vermekle ‘traj’ kaygısını düşünmüyor. Okuyucularımıza bu güne kadar hediye ettiğimiz kitaplar da bunun göstergesi olsa gerek.

Bu vesile ile kavuşmakta olduğumuz Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyor ve gazetemizin sunduğu bu imkânın iyi değerlendirilmesini arzu ediyorum. Nice huzurlu Ramazan aylarına kavuşmak dileğiyle...

08.09.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (07.09.2007) - ‘Namaz molası’nı ben talep ettim!

  (05.09.2007) - Küçük ayrıntılar

  (03.09.2007) - Yeni lider Çin mi olacak?

  (02.09.2007) - Hedefe ulaşmak için

  (31.08.2007) - Kendi kendimize yetiyor muyuz?

  (30.08.2007) - Yeni dönemde, yeni görevler

  (29.08.2007) - Çay üreticisinin çilesi

  (25.08.2007) - Hani ‘7 çok geç’ idi?

  (23.08.2007) - Zenginin çöpü, fakirin çilesi

  (21.08.2007) - “Küresel ısınma” ve yaylalar

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri