Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Şaban DÖĞEN

Kur’ân ayında Kur’ân hediyesi



Kur’ân, Ramazan ayında topluca Levh-i Mahfuz’dan dünya semasına indirilmiş, sonra da yine Ramazan’da başlamak üzere peyderpey yirmi üç senede tamamlanmıştır. Hz. Peygamber (asm), her Ramazan’da bir, vefatından önceki son Ramazan’da ise iki defa Cebrail Aleyhisselâmla karşılıklı Kur’ân okumuşlardı.

Onun içindir ki ehl-i iman, Kur’ân’ın indirilişini kutlamak için Ramazan’da çokça Kur’ân okur, camilerde ve evlerde mukabele okurlar.

Ramazan, İktisad ve Şükür Risâlesi’nde olsun, Mesnevî-i Nuriye’de olsun Kur’ân’ı dinlemek için mü’mine bir ufuk gösterilir. Peygamberimizden (asm) dinliyor gibi bir hâlet-i ruhiye içinde olunmalı, daha öte bizzat Cebrail Aleyhisselâm’dan dinliyor gibi bir hava içine girilmeli, daha da öte on sekiz bin âlemin Sultanı Cenâb-ı Hak’tan dinliyor gibi davranmalı. O zaman bize ne kadar değer verildiği, adam yerine konulduğumuz, Allah’a muhatap olma şeref ve itibarına kavuşturulduğumuz, bundan dolayı da ne kadar sevinçten uçar hâle gelmemiz gerektiğini anlarız.

Nasıl sevinmeyiz ki, Allah ile konuşur gibi Kur’ân’ı okumak, dinlemek ve kelâmını anlama gayret ve şevki içerisine girmek; gösterdiği, dikkat çektiği hakikatleri hayatımızın programı yapmak, bu doğru yol rehberini anlama ve uygulamayı prensip edinmek daha dünyadayken Cennet lezzetlerini tatmak demektir.

Evet, inanan bir insan için en büyük mesele bize bu kadar pâye veren Rabbimizin sözlerini anlama ve yaşama gayreti içine girmektir. Bu, ahireti olduğu gibi dünyayı da Cennete çevirmenin tek yoludur. Allah Resûlü de (asm), hep bizleri onu okuma, anlama ve yaşamaya yöneltmiştir. Onu okuyup anlayan ve onunla amel eden kimseyi içi misk dolu ve güzel kokusu her tarafa yayılan dağarcığa benzetmiştir.

Onunla hayat bulur insan. Ölü ruhlar onunla canlanır, neşv ü nema bulur. Diriltici hakikatler hazinesidir Kur’ân. Allah Resûlü (asm) buyururlar ki: “O, doğru ile yanlışı ayıran bir hakemdir. Onda boş söz yoktur. Kim onun hükümlerine karşı gelerek terk ederse, Allah o kimsenin boynunu kırar, perişan eder. Kim ondan başka bir kurtuluş yolu ararsa, Allah onu saptırır. O, Allah’ın sağlam bir ipidir. O hikmet dolu sözlerdir. Dosdoğru bir yoldur… Kim ona dayanarak uygularsa mükâfatını görür. Kim ona dayanarak hükmederse adaleti bulur. Kim ona çağrılırsa doğru yol gösterilmiş olur.”1

Böyle yüce bir kitabı her harfine sair zamanlarda on sevap verilirken, yüzlerce, binlerce hatta on binlerce sevap verilen (ki bir Kadir Gecesinde Âyetü’l-Kürsî gibi âyetlerin herbir harfine otuz bin sevap verilir) Kur’ân’ı gece gündüz bol bol okumanın tam zamanı Ramazan-ı Şerif.

Gazetemiz Yeni Asya bu mübarek günlerde eskiden beri süregelen hizmetlerine bir yenisini ekledi. Promosyon olarak okurlarına gayet okunaklı, nefis bilgisayar hattıyla bir Kur’ân hediye ediyor. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeli.

Ramazan’ınız Kur’ân’la aydınlansın, bereket ve feyzi dünyanızı sarsın.

Dipnotlar:

1- Tirmizî, Fezâilü’l-Kur’ân: 14.

08.09.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (01.09.2007) - Yıllık izin

  (31.08.2007) - Duânın ihlâslısı

  (30.08.2007) - Kötü alışkanlıklardan kurtulmak

  (29.08.2007) - Ümmetini düşünen peygamber

  (28.08.2007) - İdeale doğru

  (27.08.2007) - Beratın beratı

  (26.08.2007) - İmtihan dünyası!

  (25.08.2007) - Teslimiyet olmayınca

  (24.08.2007) - Kur'ân'a muhatap olmak

  (22.08.2007) - Şükür mü, şikâyet mi?

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri