"Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Nimetullah AKAY

"Rabbim" demek ne güzel?



Nefisler şaşırsa da, ümitler üzüntülere inkılâb etse de, kalpler aydınlıktan mahrum kalıp hüzne boğulsa da, akıllar divane olup sahralarda serserice at koştursa da İlâhî kanun eksiksiz bir şekilde varlığını devam ettirecektir. Harika işleyiş insanın başıbozukluğundan etkilenmemekte, yağmurlar yağmakta, nazlı kar taneleri arzı beyaz kefene bürümekte ve her şeye rağmen nazlı güneş bulutların arasından kendini varlıklara göstermektedir.

Soğuk ve dondurucu soğuklar vazifelerini bitirince yerlerini baharın nazlı rüzgârlarına bırakacak, kupkuru dallar baharla birlikte yeşil hullelerini giymeye başlayacak, çiçekler binbir türlü nimetlerden haber verecektir. Biz üzülsek de, yolumuzu bulamasak da, dünya bize dar gelse de İlâhî güzellikler bütün mükemmellikleriyle varlıklarını devam ettirecektir.

Biz kendimize mâlik olduğumuzu düşünsek de acizliğimiz son bulmayacak, fakirliğimiz hep var olmaya devam edecektir. Bizler kendimizi tanımadıkça var olmayacağız. Kalbimize iman aydınlığı yerleşmediği müddetçe, aklımız Yaratıcıya götürecek yolu bulmadığı sürece hayatın mânâsı bizden gizlenecek ve bizler kendimizin olmayacağız.

Rabbim bize ne nimetler sunmuştur... Rabbim bize ne yol göstericiler göndermiştir... Rabbim bütün âlemleri Hz. Muhammed’in (asm) nuru ile kaplamıştır. Kur’ân hakikatleri âlemlere rahmet saçmaktadır. Rabbim gerçekleri görmemiz için bize akıl ve şuur vermiş, İlâhî muhabbetten faydalanmamız için bize kalp sandukçasını hediye etmiştir. Paha biçilmez gözler, hiçbir varlıkta bulunmayan duygular bahşedilmiştir biz insanlara...

Bizleri asiler sınıfına dahil etmek isteyen şeytanlara rağmen yol gösterici kandiller yakılmıştır yollarımızda. Rabb-i Rahim, şefkatli bir çobanın koyunlarını tehlikeli yerlerden uzaklaştırdığı gibi, biz kullarını himaye etmekte, yollarımıza konulan tuzaklara düşmememiz için bizleri ikaz etmektedir.

Nefse sesleniyor ve diyoruz ki:

“Merayı tecavüz eden koyun sürüsünü çevirmek için çobanın attığı taşlara musab olan bir koyun, lisan-ı hâliyle ‘Biz çobanın emri altındayız. O bizden daha fazla faydamızı düşünür. Madem onun rızası yoktur’ diye kendisi döner, sürü de döner.”

“Ey nefis, sen koyun gibi de mi tehlikeyi göremiyorsun? Kaderden sana atılan bir musibet taşına maruz kaldığın zaman ‘Allah’tan geldik ve O’na döneceğiz’ diyemeyecek kadar gafil olmamalısın... Ey nefis, sen kendi kendini idare edemezsin, ihtiyaçlarını tedarik edemezsin. Kendi idareni aciz ve zaif beline yükleme. Mülkü sahibine teslim et. Çünkü seni senden daha iyi düşünür, daha iyi idare eder, daha güzel bir şekilde rızıklandırır...”

Nefsi ikna edebilsek, şeytanların tuzaklarından kurtulabilsek, Hâlık-ı Kerîm’e yöneleceğiz. O’nun bize gönderdiği yüce Rehber’in yolunu takip edeceğiz. Hayatın muammasını çözebilsek Kur’ân sayfaları arasında huzur arama yolculuğuna çıkacağız. Arayışımız bizi “âlemlere rahmet olarak” gönderilen Resûl’e (asm) kavuşturacaktır. Bundan sonrasında hep yolumuzu aydınlatan yıldızlarla ilerleyeceğiz.

İnsan olmak ne güzel? İnsan olarak yaratılmanın sırrını kavramak ne güzel? İçtenlikle “Rabbim” demek, Rabb-i Rahim’i tanımak, O’na ilticâ etmek, O’na yönelmek her şeyden daha güzel... Herkesten çok övülmeyi hak eden Habibullah’a (asm) ümmet olma şerefine nail olmak, ona “Peygamberim, rehberim, önderim, gözümün nuru” diyebilmek ne büyük mazhariyet! O Resûl-i Kibriya’nın (asm) yolunun yolcusu olmak, ebedî saadete vasıl olmanın yegâne yoludur. Onun nurunun olmadığı yollarda binbir türlü tehlikeler bulunmaktadır.

Evet yollar çoktur, ama insanlık için, huzur için, saadet için Allah’a giden yollar gibisi yoktur. İnsanlık âleminde çok sahte önderler ortaya çıkmış, birçok rehber insanlığı felâketlere sürüklemiş, hiçbiri insanlara insan olmanın gerçek yolunu gösterememiş. Çünkü insanı Yaratan ancak ona faydalı olanı bilir, ona huzura götüren rehberler tayin edebilir.

Rabbim bizlere, rızasına uygun yolu göstersin, bizleri Kur’ân’ın hakikatlerinden ve Hz. Muhammed’in (asm) sünnet-i seniyyesinden gereği gibi istifade edenlerden etsin...

20.04.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (13.04.2009) - Bir Asr-ı Saadet hayali

  (08.04.2009) - İnanmak büyüklüktür

  (30.03.2009) - Bütün gelecekler yakındır

  (24.03.2009) - Hayatı okumakla "hayat bulmak"

  (16.03.2009) - Kula kul olmaktan kurtulmanın yolu

  (09.03.2009) - İnsanlığı kurtuluşa eriştirecek yol

  (02.03.2009) - Kötülüklerden Allah’a sığınmak

  (24.02.2009) - Güzel görelim, güzel düşünelim

  (16.02.2009) - Gerçekler gizlenmez

  (09.02.2009) - Yolların en güzeli

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis