"Gerçekten" haber verir 30 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

M. Latif SALİHOĞLU

Dabbetülarz'ın öncü şokları



Dünya "domuz gribi" tehdidine karşı yüksek seviyede alarma geçmiş durumda. Birçok ülkede tedbiren maskeler dağıtılıyor, aşılar yapılıyor, uçakla seyahat edenler termal kamera ile kontrol ediliyor, gerekirse karantina hali uygulanıyor, vesaire...

Şu ana kadar, başta Meksika olmak üzere muhtelif ülkelerde bu hastalık sebebiyle yüzlerce insanın öldüğü, binlerce kişinin tedâvi altında olduğu, âcil önlem alınaması halinde ise, yüz binlerce insanın ölümüne sebebiyet vereceği uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

1980'li yıllarda dünyayı sarsan hastalığın adı AIDS idi. HIV virüsü adı verilen mikrubun son derece tehlikeli ve bulaşıcı olduğu, bu virüsü taşıyanlarda bağışıklık sisteminin çöktüğü ve kişiyi çaresiz bir ölüme doğru sürüklediği kesin olarak anlaşıldığında, pekçok insan bu hastalığın pençesine düşmüş vaziyetteydi.

Ardından, AIDS'e bağlı olarak peşpeşe gelen ölüm vak'aları yaşandı. Ölenlerin arasında dünyaca meşhûr olmuş kişilerin de bulunması, tehlikenin dehşetli boyutlarını insanlara ezber ettirdi.

Bu tehlike bütün şiddetiyle devam ederken, ortalığı ayrıca bir "deli dana" hastalığı istilâ etti. Bazıları dana etini yemekten ürker hale geldi.

AIDS, deli dana derken, bir de adına "kuş gribi" denen öldürücü bir hastalık çıktı ki, bu da dünya çapında binlerce insanın hastalanmasına yahut ölümüne ve milyonlarca kanatlı hayvanın telef edilmesine sebebiyet verdi.

Dehşet uyandıran ölümcül hastalıklar zinciri bunlarla da sınırlı kalmadı, devam etti; zincire yeni yeni halkalar eklendi: Kuş gribinden sonra kene istilâsı ve şimdi de domuz gribi denen "sarî illet"in pençesine düşen insanlık âlemi, telâş ve teyakkuz içinde karşısına çıkan bu yeni musibetten kurtulmanın çaresini arıyor.

Dabbetülarz'ın öncüleri mi?

Dünyayı sarsan, insanlığı korku ve dehşet içinde bırakan bütün bu istilâcı hastalıkların ortak özelliklerine baktığımızda, hatırımıza ister istemez Dabbetülarz denilen hakikat geliyor.

Kıyametin, yahut âhirzamanın büyük ve bâriz alâmetlerinden olan Dabbetülarz, ayrıca "Kur'ân'da gayet mücmel bir işaret ve lisân–ı hâlinden kısacık bir ifade, bir tekellüm"ün var olduğunu ifade eden Bediüzzaman Hazretleri, Şuâlar isimli eserinin "Beşinci Şuâ" bölümünde şu izahatı yapar:

"Süfyanın ve Deccalların fitneleriyle bilerek, severek isyan ve tuğyana ve Ye'cüc ve Me'cücün anarşistliği ile fesada ve canavarlığa giden ve dinsizliğe, küfür ve küfrana düşen insanların akıllarını başlarına getirmek hikmetiyle, arzdan bir hayvan çıkıp musallat olacak, zîr û zeber edecek... Allahu a'lem, o dabbe bir nev'dir. Çünkü, gayet büyük birtek şahıs olsa, her yerde herkese yetişmez. Demek, dehşetli bir taife–i hayvaniye olacak. Belki (Sebe Sûresi/14) âyetinin işaretiyle, o hayvan, 'Dabbetülarz' denilen ağaç kurtlarıdır ki, insanların kemiklerini ağaç gibi kemirecek, insanın cisminde dişinden tırnağına kadar yerleşecek. Mü'minler, îman bereketiyle ve sefahet ve sû–i istimalâttan tecennübleriyle (kaçınmalarıyla) kurtulmasına işareten, âyet, îman hususunda o hayvanı konuşturmuş."

Evet, nasıl ki deprem gibi bir umumî felâketin öncü ve artçı şokları varsa, bir başka umumî musibet olan Dabbetülarz'ın da benzer mahiyetteki şok dalgalarının olması muhtemeldir.

Buna göre diyebiliriz ki: Şimdiye kadar dünya genelinde ortaya çıkan, insanlık camiâsını tehdit ve tedirgin eden yayılmacı AIDS, deli dana, kene istilâsı, kuş (tavuk, kanatlı hayvan) gribi, domuz gribi ve benzeri hastalıklar, aslında bunların hepsinden daha ürkütücü ve çok daha dehşetli olan Dabbetülarz'ın bir nevi işareti, habercisi ve öncü şokları mahiyetindeki sarî illetlerdir.

İnsanlık âlemi şayet aklını başına devşirip kendini istilâcı haramlardan, dehşetli günahlardan, yeri–göğü titreden küfür ve küfran ateşinden kurtarmayı başaramazsa, mevcut mazarrattan çok daha fecî bir musibete düçâr olacak demektir. Ki, bu dehşetli musibetin ismi de, kudsî kaynaklarımızda "Dabbetülarz" diye tarif ve tavsif edilmiş.

Tarihin yorumu 30 Nisan 1945

Zehir içerek intihar ettiler

Almanya'nın Devlet Başkanı Nazi diktatör Adolf Hitler, eşi Eva Braun ile birlikte zehir içmek sûretiyle intihar etti.

Eva Braun, Hitler'in 16 yıllık eşi olmakla birlikte, ne gariptir ki aralarındaki resmî nikâh, intihardan sadece bir gü önce kıyılmıştı.

Hitler'i intihara götüren ana sebepleri şu şekilde sıralamak mümkün:

1) Otuz beş milyondan fazla insanın ölümüne yol açan İkinci Dünya Harbinde Almanya'nın büyük kayıplar vermesine ve kesin mağlubiyetine sebebiyet verdiğinin anlaşılmış olması.

2) Müttefiki olan İtalya diktatörü Mussolini'nin bir gün evvel kendi halkı tarafından linç edilerek öldürülmesinin sebep olduğu psikolojik travma.

3) Eşiyle birlikte saklanmış olduğu sığınağa Rus birliklerinin yaklaşmasından duyduğu şiddetli öfke.

İşte, bu ve benzeri sebepler yüzünden bunalıma giren ve zehir (siyanür) içerek intihar etme kararını veren Hitler, koruma timindeki subaylara da cesedinin yakılarak küllerinin bahçeye gömülmesini emretti.

30.04.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (29.04.2009) - Sigara isyanı

  (28.04.2009) - Zeyrek'te ne huzur kaldı, ne de güven

  (27.04.2009) - Osmanlının gidişi, Sabetaycıların gelişi

  (25.04.2009) - Anayasa Mahkemesi

  (23.04.2009) - Delilsiz iddialar

  (22.04.2009) - Sancılı günler

  (21.04.2009) - Şahsın hatası sisteme yüklenmez

  (20.04.2009) - Bediüzzaman mı hasta, İstanbul mu?

  (18.04.2009) - Hamidîlik ve hakperestlik

  (16.04.2009) - Vasiyete rağmen...

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis