26 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Mehmet KARA

Daha zararlı olanına sıra ne zaman gelecek?


A+ | A-

Kapalı mekânlarda sigara yasağı geçen hafta başladı. Yasağa pek çok yerde uyuluyor. Küçük itirazlar olsa da, herkes yasaktan memnun. Bunları görünce, “Sıra içkinin yasaklanmasına ne zaman gelecek?” sorusu akıllara takılıyor. Sigara sağlığa zarar olduğu için yasaklandı. Peki, alkollü içecekler daha mı az zararlı ki, bu konuda bir şey yapılamıyor?

Sigara yasağı milletin sağlığı için elbette gerekliydi. Peki, sağlığımız için sigaradan daha tehlikeli olan içki kapalı mekânlarda neden yasaklanamıyor? En azından reklâmları neden yasaklanamıyor? Kimden ya da neden çekiniliyor? Televizyonlarda filmlerde ve programlarda sigara karartılıyorken-içki içilmesine sanki teşvik edilir gibi-içki için karartma yapılmıyor.

Bir an önce içki tiryakiliğinden millet kurtarılmalı, hiç değilse reklâmlarına yasak getirilmeli… Millet bunu bekliyor.

* * *

GAZETECİLERE KAZIK (!) MATEMATİK SORUSU?

Kavgacı ve anlaşmaz tutumu ile dikkati çeken bir zamanlar “hizipçi” olarak ünlenen Baykal, atletik yapısı ile yaşını göstermeyen birisi. Ancak vücudu atletik de olsa yıllar geçiyor. Yaş kemale eriyor. Yılların siyasetçisi. Bir türlü koltuğunu kimselere bırakmıyor. Ne yapıyor, ne ediyor koltuğunu korumayı başarıyor.

Gazeteciler, Antalya da tatil yapan Baykal’a bir sürpriz hazırlamışlar. Yeni doğum günü için bir pasta hazırlayıp götürmüşler. Baykal gazetecileri evine buyur etmemiş, ama binanın kapısının önünde yaş pastayı kesip doğum gününü kutlamış.

Baykal, yaşını soran gazetecilere direkt yaşını söylemek yerine “2009 eksi 1938” cevabını vererek hemen bir imtihana tabi tutmuş. Bunlar gazeteci, matematikçi değil ki sayın Baykal… Hemen nasıl hesaplasınlar 71 yaşının bitip 72 yaşınıza girdiğinizi…

* * *

NİŞAN…

Başbakan Erdoğan bizi yanıltmadı. Geçen haftaki yazımızda başbakanın her hafta sonu bir polemik konusu bularak yeni bir tartışma çıkardığını söylemiştik. Partisinin il kongresinde bir süreden beri hedef aldığı MHP’ye karşı yeni polemik konuları ortaya attı.

Bu haftanın konusu “nişan” polemiği oldu. Erdoğan, hükümet ortağı oldukları dönemde Çin Cumhurbaşkanı’na devlet nişanı vermesinden dolayı Bahçeli’yi eleştirmişti. Kameralar karşısında cevap vermek yerine, yazılı cevap vermeyi alışkanlık edinen Bahçeli ise sert bir açıklama ile cevap verdi. “Birçok ülkenin yanı sıra Çin Cumhurbaşkanı’na da mutat uygulama çerçevesinde bu nişanın verilmesiyle, Başbakan’ın Uygur Türklerinin katledilmesi karşısında suskun kalması ve adeta Çin’den özür dilercesine ezik bir tutum içine girmesi arasında nasıl bir ilişki vardır? Başbakan sapla samanı karıştırmayı bırakmalı” derken “nişan polemiği”ne polemikle cevap verdi.

Bir diğer polemik konusu da CHP ile ilgili. Erdoğan’ın “Atatürk kalksa bunların hepsini mezara gömer” sözü, CHP’lileri derinden üzdü. Bir içerlediler, bir içerlediler ki sormayın. CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç “Atatürk yaşasaydı, zaten Tayyip Bey olmazdı…” diyerek söz dalaşına girdi.

Meclis açılana kadar, haftalık bu polemiklerle Türkiye’nin gerçek gündeminden uzaklaşacağı görülüyor.

* * *

YENİ MESLEK İCAD OLDU…

Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesine ilişkin dâvânın görülmesine başlandı. Savcının, cezaevine konulduktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ATO Başkanı Sinan Aygün ile Ülkü Ocakları eski Başkanı Levent Temiz’in tutuklanmasını, GATA raporlarına dayanarak tahliye edilen emekli generaller Hurşit Tolon ile Şener Eruygur’un Adlî Tıp’ta yeniden sağlık kontrolünden geçirilmesini istemesi gündeme damgasını vurmuştu.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt’ün birbirine uyumlu şık giysileri gazetelerin birinci sayfalarını süsledi. Paksüt, bu arada televizyonların canlı yayınlarına katılmayı da ihmal etmedi. Öte yandan, hastalık sebebiyle tahliye olan emekli Org. Hurşit Tolon’un rahatsızlığını atlattığı (!) da gözlerden kaçmadı.

Kimlik belirlemenin yapıldığı ilk oturumdaki bazı sanıkların tutumları da işi sulandırma niyetinde olunduğunu gösterdi. Tuncay Özkan’ın alkışlanması, ikametgâh adresi olarak “Silivri Cezaevi”ni göstermesi bunun örneği oldu.

İlk duruşmada en çok dikkat çeken, Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın sözleri oldu. Mahkeme Başkanı’nın “sabıkasız” demesine adeta bozulan Çapan, nazire yaparcasına “Hayır efendim, ben daha önce sürekli suç işlerdim. 10 yıldır mahkemedeyim… Ergenekon emeklisi, pardon devlet emeklisiyim” derken “ne iş yaparsınız” sorusuna “profesyonel suçluyum!” diye açıkladı. Böylece “profesyonel suçlu” diye meslek icat edilmiş oldu.

Bakalım dâvâ sürecinde daha ne renkli görüntüler, sulandırmalar göreceğiz.

26.07.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (25.07.2009) - ‘Kürt sorununda yeni dönem’

  (24.07.2009) - Adaletsizlik 10 yıl sonra ancak kalkabildi

  (19.07.2009) - Arz-ı endam

  (18.07.2009) - Meseleye yanlış yerden bakmak

  (17.07.2009) - Siyasetçi bütün darbelere karşı olmadıkça…

  (12.07.2009) - Altını çizerek düzeltti

  (11.07.2009) - Her mânâda kalitesiz ülke!

  (10.07.2009) - Tereddüt…

  (05.07.2009) - Sulandırma taktikleri…

  (04.07.2009) - Dönüyoruz dönüyoruz, aynı noktaya geliyoruz

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.