27 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Cevher İLHAN

Eğitim ve YÖK (1)


A+ | A-

YÖK’ün on yılı aşkın bir süre sonra 28 Şubat’tan kalma “katsayı kararı”, milyonlarca meslek lisesi mezununun mâruz kaldığı haksızlıkların giderilmesi ve eğitimde fırsatı eşitliği açısından fevkalâde ehemmiyetli.

Haksız katsayı uygulamasına son verilmesi, aslında “katsayı haksızlığını”nın devam etmesini isteyenlerin iddiasının tam tersine, yüzbinlerce öğrenciyi hak kazandığı okullarından etmekle Anayasa’daki temel haklara ve eşitlik ilkesine de aykırı.

Zira Anayasa’nın 42. maddesinin başındaki “Kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz” ibâresine göre bütün vatandaşlara eğitim ve öğretim hakkını ve fırsatını tanınması devletin görevi. Keza AB sürecinde anayasa ve diğer mevzuattaki ilgili hükümlerin uyumlu olması taahhüd edilen Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Ek Protokol’un ikinci maddesinde yer alan, “Hiç kimse eğitim hakkından yoksun bırakılamaz; devlet, eğitim ve öğretim ile ilgili üzerine aldığı görevleri yerine getirirken, ebeveynlerin çocuklarına, kendi dini ve felsefî inançlarına uygun olan bir eğitim ve öğretimin verilmesini isteme hakların saygı duyar” hükmünün de gereği. Ancak sözkonusu düzenlemenin de içinde bulunduğu demokratik eğitime zemin teşkil eden köklü yapısal reformlardaki noksanlıklar, demokratikleşmeyi olduğu gibi bu basit lâkin oldukça önemli “katsayı kararı”nı da bir nevi korumasız bırakıyor. Öteden beri “katsayı” haksızlığını savunanların 2010’da yürürlüğe girecek olan karar ve yönetmeliğin iptali için daha şimdiden Danıştay’a başvuracaklarını bildirmeleri, birçok “açılım”da olduğu gibi yeterince hazırlanmamış bu düzenlemenin de akamete uğratılacağı endişesine sebebiyet verdiriyor.

YASAL TAHKİMAT GEREKLİ

Siyasî iktidarın bunun arkasında durması, YÖK’ün bu “kararı”yla kalmaması ve mutlaka yeni yasama döneminde demokratik eğitimi ve fırsat eşitliğini sağlayacak yasal tahkimatta bulunması gerekiyor. Aksi halde bunun da tıpkı başörtüsü yasağına karşı anayasanın iki maddesindeki değişiklikte olduğu gibi neticesiz kalması, dahası meslek okulları ve özellikle imam hatipler önündeki engeli daha da katmerleştiren mağduriyeti yeniden yaygınlaştırılması, azdırılması ve en tuhafı “iptal” perdesinde “yasallaştırması” tehlikesi duruyor.

Diğer yandan YÖK kararının peşinen Anayasa Mahkemesi’nin AKP’yi kapatma davasındaki “laikliğe aykırı eylemlerin odağı” olduğu “ağır ihtar”ıyla ilişkilendirilip, özellikle karar gerekçesindeki “katsayı çalışması”na atıfta bulunulması, meselenin siyasî veçhedeki ciddiyetini ortaya koyuyor.

Kimi mihrakların bu “iddialar”la iktidar partisine yeni “kapatma davası” açılmasını seslendirmeleri, hükûmetin çeşitli bahanelerle bu hususta “tutuk”, “tâvizkâr” ve “çekingen” tavrının işe yaramadığını bir kez daha ele veriyor. Olup bitenler, “kapatmama kararı” sonrası demokratikleşmeyi askıya alan ve âdeta rölantiye giren siyasî iktidarın “idâre-i maslahat”çılığının ve bazı mahfilleri memnun etme ve “şirin gözükme” taktiğinin tutmadığını gösteriyor. Görünen o ki Ankara’nın AB müzâkere sürecinde “mayınlı araziden uzak durmak” politikasıyla vaad ettiği demokrasi ve özgürlükleri, yargı reformundan sürekli kaçmanın mâlum mahfiller nezdinde bir işe yaramadığını bir defa daha su yüzüne çıkarıyor.

İKTİDAR, ŞANTAJLARA GELMEMELİ

AKP siyasî iktidarı, demokrasi dışı mercilerin “korkutmaca”, “tehdit” ve “şantajları”na gelmemesi gerekiyor. Son “YÖK kararı”nda Türkiye’nin demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü alanlarında Avrupa Birliği müktesebatına ulaşması için mutlaka yeni demokratik sivil anayasa çalışmasını başlatması icab ediyor.

Ne var ki hükûmette hâlâ bu konuda bir hareket yok. Yeni “sivil anayasa” bizzat Başbakan Yardımcısının ikrarıyla STK’lara havale ederek rafa kaldırıldı. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu çalışmaları, -Kurul üyesi- Adalet Bakanı ve Müsteşarı arasındaki bakış farkından haftalarca tıkandı; lâkin hükûmet sözcüsünün Meclis tatile girmeden sonuçlandıracağı söz verdiği “yargı reformu”ndan eser yok.

Her seçim öncesinde söz verilen, AB kriterleri sözkonusu olduğunda bizzat Başbakan tarafından gündeme getirilen reformlar, her defasında erteleniyor, öteleniyor. Siyasî iktidar, gerekli irâdeyi göstermiyor. Siyasî iktidarın 12 Eylül darbesi ürünü 1982 anayasası değiştiremezse dahi, öncelikle Anayasa’da yer alan ve hiçbir demokratik ülkede benzerine rastlanmayan, “eğitim ve öğretimin Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda” yapılması garâbetini âcilen ortadan kaldırmalı.

Yine hiçolmazsa YÖK’ün kuruluş ve işleyişine dair Anayasa’nın 130. ve 131 maddelerini bütün demokratik ülkelerde olduğu gibi yükseköğretim üst kuruluşunun bilimsel özerkliğe ilişmeden üniversiteler arasında koordinasyon ve genel plânlama ile sınırlı kalacak tarzda düzenlemeli. Demokratik eğitimin öncelikli şartlarından biri bu…

27.07.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (25.07.2009) - Kördöğüşü...

  (24.07.2009) - Ankara’ya uzatılan havuç…

  (23.07.2009) - “Nabız yoklama”yla kamuoyunu hazırlamak

  (22.07.2009) - “Özerklik” ve “iftirak” (3)

  (21.07.2009) - “Özerklik talebi” ve “iftirak projesi” (2)

  (20.07.2009) - “Özerklik talebi” ve “iftirak projesi” (1)

  (19.07.2009) - Resmî rakamlarla “siyasî söylemler”in çelişkisi

  (17.07.2009) - Darbeciler “bir bir” yargılanmalı (2)

  (16.07.2009) - Darbeciler “bir bir” yargılanmalı (1)

  (15.07.2009) - Demokratikleşme için yeni anayasa…

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.