"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güvenlik Konseyi görevini yerine getirmedi

17 Kasım 2023, Cuma 18:08
Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurul Başkanı Dennis Francis, BM Güvenlik Konseyinin (BMGK), uluslararası barış ve güvenliği koruma konusundaki görevini yerine getirmediğini belirtti.

BM Genel Kurulunda, Konseyin reformuna ilişkin düzenlenen oturumda konuşan Francis, BMGK içindeki bölünmüşlükler nedeniyle BM’nin de bu sınamalar karşısında “felç olduğunu” belirterek, “Bu büyük dönüşüm esnasında, BMGK çok tehlikeli şekilde uluslararası barış ve güvenliği koruma konusundaki temel görevini yerine getirmekte eksik kalıyor.” ifadelerini kullandı. Francis, Konsey’de yapısal reform gerçekleşmemesi halinde sadece BMGK’nin değil tüm BM’nin güvenirliğinin sorgulanacağına işaret ederek, “Kamu desteği olmadan BM’nin kurumsal gücü zayıflar ve bir noktada yok olur.” ikazını yaptı. “Durağanlık da kaos kadar büyür bir düşman olabilir.” diyen Francis, birlik içerisinde hareket etmenin önemine işaret etti. 

 

AA

Okunma Sayısı: 616
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı