"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Beton ekonomisine değil, üretime yönelin

27 Mayıs 2022, Cuma 00:09
Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMMO) Başkanı Turgut Bahadır, ekonomik krizden ancak üretimle çıkılabileceğini söyledi.

Bahadır, “Tarımın, çalışanların desteklenmesi gerekiyor. Onlardan alınan vergi yüklerinin azaltılması gerekiyor. Beton ekonomisine değil üretime yöneldiğinde aslında sorunların çözüleceği görülecektir” dedi. Bahadır, meslektaşlarını odanın 29 Mayıs’ta yapılacak genel kurulunda oy kullanmaya çağırdı. “Ülkemizde yüzde 65 civarından tüketimden alınan vergi var, yüzde 35’te kurumlar ve gelir vergisi olarak alınan vergi var” diyen Bahadır, şunları söyledi: “Kurumlar ve gelir vergisi rakamları ne kadar yüksek olursa orada istihdamın olduğunu, çalışanların daha fazla olduğunu göreceğiz. Avrupa’ya baktığınızda bu oranlar neredeyse yarı yarıya, doğru olan da bu oranların yarı yarıya olmasıdır. Bu anlamda süreç bu şekilde ilerliyor ama bu sürdürülebilir bir durum değil.”

Ankara - Anka

Okunma Sayısı: 940
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    27.5.2022 14:26:24

    Üretim ekonomisine geçmenin doğru olduğunu hükümetimizin bilmemesi mümkün değildir. Üretim ekonomisi için şu ifade ile net anlaşılacağına inanıyoruz nedir?;" Ölüp de toprağa gömülen insanı çalıştırmamız nasıl mümkün değilse, geliri veya üretimi olmayan toprak üzerine yapılan yatırımlarda aynı böyledir" ülkemizdeki sıkıntı da budur, artık beton ekonomisini bırakmalıyız.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı