"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşte İstanbul’daki gerçek enflasyon

06 Aralık 2021, Pazartesi 15:30
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) son bir yılda İstanbul’daki fiyat artışlarını gösteren tablolarını paylaşarak, “İşte planlama ajansımızın verilerine göre İstanbul’daki gerçek enflasyon” dedi.

Ajans çalışmasında, İstanbul’daki yaşam maliyetinin bir yılda yüzde 50,18 arttığı belirtildi. İmamoğlu, sosyal medya hesabından, İPA’nın son bir yılda İstanbul’daki fiyat artışlarını gösteren tablolarını paylaştı. İmamoğlu, paylaşımına, “Genel Başkan’ımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK’in gerçek enflasyon rakamlarını milletten gizlediğini gözler önüne serdi. İşte planlama ajansımızın verilerine göre İstanbul’daki gerçek enflasyon” notunu düştü.

İstanbul’da yaşama maliyeti 1 yılda yüzde 50,18 arttı

İmamoğlu’nun paylaştığı tablolarda, piyasa araştırması için 321 ürün fiyatının 3 bin farklı noktadan toplandığını belirtti. Araştırmaya hangi ürünlerin dahil edileceğinin ise 2020 yılında bin 600 hane ile yapılan mülâkatlardan çıkan sonuç doğrultusunda belirlendiği vurgulandı. İPA’nın araştırmasında, İstanbul’daki yaşama maliyetinin bir yılda yüzde 50,18 arttığı kaydedildi. Bir yıl içerisinde konut kiralarının yüzde 71,43, ayçiçeği yağının yüzde 137,59, buğday ununun yüzde 109,14, LPG’nin yüzde 102,72, tuvalet kağıdının yüzde 90,75, toz şekerin yüzde 90,71, yumurtanın yüzde 40,21 zamlandığı belirtildi.                

Ekonomi Servisi

Okunma Sayısı: 1037
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    6.12.2021 22:10:55

    İnsaanımızın en fazla konut kirasında sıkıntısı var.Kirada oturan bir ailenin kira gideri TÜİK oranına göre belirlenmek bitti.Ev sahibi ile kiracılar gerçekler üzerinden mutabakata varıyor.Mesela insaflı malik % 50 den kapıyı açsada nihayetini % 30-35 le sonlandırıyor.Artan ekmek fiyatları dahi % 40 larda iken TÜİK siparişe göre oran açıklasada kimse buna inanmıyooor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı