"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Avrupa Konseyi’nden sonuçlara saygı çağrısı

13 Nisan 2019, Cumartesi 18:15
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nden yapılan çağrıda Türkiye’de 31 Mart’ta düzenlenen yerel seçim sonuçlarına ‘saygı gösterilmesi’ istendi.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongre Başkanı Anders Knape, Güneydoğu Anadolu’da belediye başkanı seçilen bazı adaylara mazbatalarının verilmemesi ve İstanbul seçimleri konusunda çıkan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Euronews’in haberine göre Knape, seçmenlerin oylarına saygı gösterilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, “Daha önce seçimleri izleyen kongre heyeti tarafından da altı çizildiği gibi, millet iradesini yansıtan halkın demokratik seçim ve kararlarına kesinlikle saygı gösterilmeli” dedi.

İstanbul sonuçları ilân edilmeli 

Knape, “Halkın iradesinin sonuçlarının yerine getirilmesi demokratik sistemlerde mutlak önceliktir. Biz Türk yöneticilerine süreci tamamlayarak, İstanbul’daki nihai sonuçları en kısa zamanda ilân etmeleri ve halkın kararlarına uyulması çağrısında bulunuyoruz” ifadesini kullandı. Açıklamada, 31 Mart’ta seçilenlerin özgür bir şekilde ve Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Sözleşmesi kurallarına uygun olarak görev yetkilerini kullanabilmeleri istenirken, yeni seçilen belediye başkanlarının hangi partiyi temsil edip etmediklerine bakılmaksızın, adil  şartlar ve uygun kaynaklarla çalışmalarına imkân sağlanması tavsiye edildi.

Fırsat kaçmak üzere 

HaberTürk yazarı Serdar Turgut da “AK Partili kardeşlerim” dediği kişilere ‘tehlike uyarısı’nda bulundu. Turgut, “Fırsat kaçmak üzere” diyerek, “AK Parti’ye gönül vermiş bütün kardeşlerim bugün potansiyel tehlikesi büyük olan bir kolektif duygunun maalesef oluşmaya başladığını görmeleri gerek” ifadesini kullandı. Turgut’un “AK Partili kardeşlerimin oluşmakta olan tehlikeye dikkatini çekmek zorundayım” başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle; “Partinin kurucusu ve lideri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok önem veririm. Demokrasimizin ona bir imkan açtığını ve bu fırsatı iyi kullandığı takdirde ülkemizin gerçekten büyük ülke olabileceğine hep inandım. Çok üzülerek söylemeliyim ki bu fırsat bugünlerde kaçmak üzere. AK Parti’ye gönül vermiş bütün kardeşlerim bugün potansiyel tehlikesi büyük olan bir kolektif duygunun maalesef oluşmaya başladığını görmeleri gerek. İnsanlar, İstanbul’u vermemek için bu kadar mücadele eden bir parti iktidarı değiştirmek için yapılacak seçimin sonucuna hiç uymaz demeye başladılar. Bu demokrasimize inancın geri dönüşü olmayacak şekilde bitmesine yol açabilir.

Okunma Sayısı: 1277
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı