"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ucuz telefon vaadi de sözde kaldı

24 Nisan 2024, Çarşamba 17:17
İktidarın gençlere yönelik “ucuz telefon” desteği vaadi seçim döneminden bu yana sorunlarla karşı karşıya.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’a göre, vaat edilen vergi iadeleri ödenmediği için birçok genç mağdur oldu. Kılıç, bu durumun AK Parti’nin diğer vaatlerinde olduğu gibi bir “kopyala yapıştır” fiyaskosu olduğunu ifade etti. Kılıç’a göre, öğrenciler cihazlar için borçlandı veya harçlıklarını biriktirerek yüksek meblağlar ödedi, fakat vergi iadelerini alamadı. Durum öyle bir noktaya geldi ki, 25 kuruşluk fatura ücreti yüzünden bile iade başvuruları kabul edilmedi. Tavan fiyat olarak belirlenen 9 bin 500 TL’lik telefon için vaat edilen vergi iadesi 4 bin 221 TL idi. Ancak Kılıç, Kasım ayından bu yana Türk Lirası’nın yüzde 14 değer kaybettiğini ve bu süreçte öğrencilerin alacaklarının enflasyon karşısında eridiğini vurguladı. İktidarın, gençleri yoksullaştırmanın ötesinde, borçlandırıp mağdur etmeye devam ettiğini belirten Kılıç, Bakanlığa bir an önce vergi iadelerini ödeme çağrısında bulundu. 

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 762
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı