"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çin’in Uygur soykırımı belgelerde

16 Nisan 2021, Cuma 22:00
Çin’in Doğu Türkistan’daki Uyur Türklerine uyguladığı insanlık dışı politikalar tüm dünyanın gündeminde.

Birçok ülke Çin’in bu politikalarını soykırım olarak tanıdı fakat Çin hâlâ bütün iddiaları reddediyor. Foreign Policy’de Peter Mattis imzalı ve “Evet, Sincan’daki Vahşet soykırımı oluşturuyor” başlıklı yazıda da Çin’in soykırım uygulamalarına ve bu uygulamaların belgelerine değiniliyor. New Yorker ve AFP’de yayımlanan belgelerde Uygur Türkleri hakkında “Soylarını kırın, köklerini kırın, bağlantılarını koparın ve kökenlerini kırın” ifadeler yer alıyor.

Okunma Sayısı: 2095
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    17.4.2021 06:42:24

    ÇİN zaliminin dindaşımıza yaptığı soykırım,asimilasyon ve her türlü insanlık dışı işkenceler ehli saliplerin dahi tepkilerine muhatap olurken,sözde dindar,güya ümmeti muhammedin temsilcisiyiz diyenelrin ise ABARTIYORSUNUZ,İSTİSMAR EDİLİYOR diye geçiştirip zalimin zulmüne kılıf geçirmedeler. Bir kişi,zümre bu kadarmı tarafgir olur derseniz AKPMHP iktidarına bakın ve görün demek yeterlidir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı