"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En âcil ihtiyaç bağımsız yargı

11 Nisan 2021, Pazar 19:00
Uluslararası Af Örgütü’nün hazırladığı 2020 yılı Türkiye raporunda, insan hakları noktasında Türkiye’nin en âcil ihtiyacının yargı bağımsızlığı olduğu vurgulandı.

Uluslararası Af Örgütü’nün her yıl hazırladığı ve dünyada insan haklarının durumunu değerlendiren yıllık raporu yayınlandı. 2020 raporunun Türkiye’ye ilişkin bölümünde yargı alanındaki uygulamalar için ‘yargı tacizi’ tabiri kullanıldı. Yargı bağımsızlığı bölümünde de, “Bazı yargı mensupları ve hukukçular meslekî görevlerini meşrû biçimde yerine getirdikleri için yaptırımlara maruz kaldı. Gazeteciler, siyasetçiler, aktivistler, sosyal medya kullanıcıları ve insan hakları savunucularının da aralarında bulunduğu kişilere yönelik gerçek veya varsayılan muhalefetleri nedeniyle yargı tacizi devam etti” ifadelerine yer verildi.

Okunma Sayısı: 927
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı