"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İhanet suçlaması asırlık hastalık

17 Ocak 2022, Pazartesi
Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, gündeme dair bir yazı kaleme aldı.

 

“Demokratik bir toplum, doğası gereği ‘çeşitli’dir” diyen Akyol, “Kurumlaşmış bir demokraside farklı hassasiyetlere sahip vatandaşlar hukukun teminatı altında, eşit haklara sahip ve hürriyet içinde yaşarlar. Evet, hukuk, eşitlik, hürriyet… Şeffaflık, liyakat gibi değerlerle listeyi uzatabiliriz. Türkiye’de hukuk, eşitlik ve hürriyet kavramları üzerine hassasiyet, her kesimde zayıftır! Eşitlik, liyakat, şeffaflık ne demek, “biz” üstünüzdür. Hürriyeti kendimiz için isteriz, başkasının hürriyeti önemsizdir… Hukuk zaten siyasî iktidarın elinde bir araçtır, hatta bir sopa! Yargıçlar bile “bizden” olmalıdır. Böyle bir yapıda iktidara gelmek ganimete konmak gibidir. İktidarın dışında kalmak ise kapının dışında kalmaktır… Bir tür siyasî kabileciliktir bu!” dedi. Akyol, “Muhalefeti hainlikle suçlamak bizde yüz yıllık siyasî hastalıktır, şimdi bugünkü iktidarın hastalığı! (...) Şimdi iktidar, muhalefeti “dış güçler”e bağlıyor. Bunlar siyasî güç kavgasının boş laflarıdır…” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1578
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı