"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlıkta mülâkata hayır

19 Mayıs 2019, Pazar 23:46
İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sözleşmeli sağlık personeli alımlarının sözlü mülâkat ile yapılacağını açıklamasının ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya konuyla alâkalı soru önergesi verdi.

Çokal, bir doktor olarak “sağlıkta mülâkata hayır” dedi. Aynı zamanda TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon üyesi olan Dr. Çokal, sağlık alanında mülâkat ile alımların sonucunda liyakat ölçüleri gözetilmediği zaman insan hayatında bir tehdit oluşturabileceğini söyleyerek sert dille eleştirdi.

Çokal önergesinde Sağlık Bakanı Koca’ya şu soruları yöneltti: Bir sene boyunca emek ve zaman harcayarak ders çalışan bir öğrencinin, kısa süreli bir mülâkatta elenmesi ne kadar adil bir yöntemdir?, Sağlık alanında eğitim ve öğretimini iyi almış bir sağlıkçının, KPSS de yüksek puan almasına rağmen mülâkat sonucu elenmesi, Sağlık Bakanlığı’nın kalitesini ve itibarını sizce düşürmez mi?, Sağlık alanında yapacağınız mülâkatta liyakat ölçünüz neler olacaktır? İyi bir eğitim ve öğretim almış sağlık elemanlarının mülâkat sonucu elenmesi, bakanlığınızın eliyle beyin göçünün önünü açmış olmamakta mıdır?

Ankara - Fatih Karagöz

Okunma Sayısı: 2571
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı