"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yine Bahçeli, yine erken seçim

18 Nisan 2018, Çarşamba 01:39
16 YIL ÖNCE ÖNERDİĞİ 3 KASIM ERKEN SEÇİMİNDE SANDIĞA GÖMÜLEN MHP GENEL BAŞKANI, ŞİMDİ DE “26 AĞUSTOS’TA SEÇİM YAPALIM” DEDİ.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘Türkiye’nin bu şartlarda 2019’u bekleyemeyeceğini’ söylerken, 26 Ağustos 2018’de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminin yapılması talebini dile getirdi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında erken seçim talebiyle ilgili özetle şunları söyledi; “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi resmen hayata geçmeden devamlı yargılanmakta, kararlanmakta ve hasar verilmeye çalışılmaktadır. Türkiye’nin bu ağırlığın altında daha fazla kalması, 3 Kasım 2019’a kadar sabırla dayanması geldiğimiz bu aşamada mümkün, makul ve münasip değildir. Türkiye’nin sistem tartışmalarıyla boğulmak istendiği bugünkü şartlar altında 3 Kasım 2019’a istikrar ve dengeyle ulaşması zorlaşmaktadır. İktidar partisiyle varılan uzlaşma neticesinde mahalli idareler seçimleri hariç olmak üzere, cumhur ittifakının iki paydaşından biriyiz. Seçim sürecine giden yolda toplumsal, ekonomik ve siyasî dinamikleri etkileyen çok sayıda menfi faktör yeşermektedir. Türkiye’nin bekası açısından hasıl olan millî mutabakatın titizlikle korunması ve hedeflerine varması elzemdir… 

Bu işi uzatmaya gerek yok

Ancak İttifakın selâmeti ve başarısı için de toplumsal dinamikleri tayin eden unsurların dikkatle takip ve analiz edilmesi, muhtemel sonuçlarının iyi hesaplanması ihtiyaçtır. Gerekli uyum yasalarının çıkarılması akabinde, MHP takdir ve tercihini seçimlerin erkene alınmasından yana kullanacaktır. Seçim var mı, erken mi, zamanında mı… Bu çekişmelere son verilmesinin zamanı gelmiştir. Teklifimiz, 26 Ağustos 2018 Pazar günü, Malazgirt zaferiyle Büyük Taarruzun yıl dönümünde, Türk milletinin yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip, hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçimlerinde Türk düşmanlarına hak ettikleri dersi vermesidir. Bu işi uzatmaya gerek yok.”

Erdoğan: Şu anda söyleyecek bir şeyim yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısına cevap verdi: “Şu anda söyleyecek bir şeyim yok, söyleyeceklerimi grup konuşmamda söyledim.” NTV’nin aktardığına göre partisinin grup toplantısı sonrası Bahçeli’nin açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Sayın Bahçeli ile yarın (bugün) 13.30’da Külliye’de görüşmemiz olacak. Görüşmemizde gerek bu süreçle ilgili gerek bu tür açıklama ile ilgili; orada değerlendiririz. Şu anda benim herhangi söyleyecek bir şeyim yok. Söyleyeceklerimi zaten grupta söyledim” dedi. Erdoğan, grup toplantısında Bahçeli’nin 26 Ağustos 2018’de seçim yapılması teklifinin aksine “Bu ittifakı 2019 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine de taşıyoruz. Anayasa değişikliği 2019 Kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek” demişti. Öte yandan Erdoğan’ın Başbakan Binali Yıldırım ve parti kurmaylarıyla görüştüğü öğrenildi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: Ben de sizinle birlikte öğrendim

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim yapılması çağrısını herkesle birlikte öğrendiğini söylerken “Yetkili organlarda değerlendirilir” dedi. Bahçeli’nin teklifine ilk cevap da Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan geldi. Bir gazetecinin, erken seçim açıklamasının sürpriz olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Bozdağ, “Ben de sizinle birlikte öğrendim” dedi. Bozdağ, şöyle devam etti: “AK Parti’nin, seçimleri vaktinde yapma gibi bir geleneği var ve 22 Temmuz seçimleri hariç bütün seçimler vaktinde yapıldı. Ancak Sayın Bahçeli’nin açıklaması partinin yetkili organlarında değerlendirilecektir ve ona göre bir açıklama yapılacaktır.”

İyi Parti Genel Başkanı Meral AkşenerBizim açımızdan telâşlanacak bir durum yok

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısına ilişkin açıklamada bulundu. “Bahçeli’nin seçim talebini birlikte duyduk. Bizim açımızdan telâşlanacak bir durum yoktur” diyen Akşener, “Biz zaten ağır bir karartma uygulanan, programlar konuşulmamıza rağmen arkadaşlarımızın çağırılmadığı bir dönemden çıkıp geldik. Bizim için erken seçim, zamanında seçim sorun değildir. Bakalım Erdoğan ve Küçük ortağı Bahçeli ne karar verecek” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’Lİ ÜMİT ÖZDAĞ: Açıklamayı ona yaptırdılar 

Hürriyet’ten Aysel Alp’e konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ da şu değerlendirmede bulundu: “İktidar ekonomik çöküşün sonuçlarını seçim sonrasına ötelemek için bu kararı aldı. Ama Türkiye için iyi olacak. OHAL’in kalkması ve hukuk devletinin tesisiyle ekonomisinin rayına oturmasının da temelleri atılmış olacak. Biz seçime hazırız. AKP kongresi nedeniyle kasıma kalacağını tahmin ediyorduk ki ekonomik çöküş korkusu, saray ve AKP’yi daha hızlı erken seçime zorladı. Bahçeli’ye de bu açıklamayı yaptırdılar.”

CHP lideri Kemal KılıçdaroğluSandık geliyor, sandıkta dersini vereceksiniz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısına ilişkin “Seçim diyorlar ya olacak inşallah ve bunları göndereceğiz. Vatandaş gönderecek, bıktık artık. Artık bunlar devleti yönetemiyorlar” dedi. Şimdi seçim atmosferine girdik diyen Kılıçdaroğlu, “Sandık geliyor sandıkta dersini vereceksin. Sizi yine kandırmaya çalışacaklar. Cehenneme giden yoldaki taşlar iyi niyet taşları ile doludur. Sözlerinde durmadılarsa demokraside haklarını vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

Hodri meydan 

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim teklifine ‘Hodri meydan’ diyerek cevap verdi. Konu hakkında ana muhalefetten ilk değerlendirmeyi de CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’dan geldi. NTV canlı yayınında konuşan Tezcan, şunları söyledi; “Biz varız, Cumhurbaşkanlığı seçimi de milletvekilliği seçimi de erkene alınabilir. Türkiye’nin esaslı ve ciddi bir sorunları var. Bu sorunların tek bir sebebi var tek adam rejimi. Tek adam rejimini göndermenin yolu sandıktır.” dedi.

Kimse kendi açıklaması olarak görmesin

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısına ilişkin olarak açıklama yaptı. “AKP’yi devirmenin zamanı geldi” dedi. Buldan şöyle devam etti; “Devlet Bahçeli 26 Ağustos’ta erken seçim yapılma teklifinde bulundu. Kendi açıklaması olarak kimse görmesin. Devlet Bahçeli, Erdoğan’dan habersiz böyle bir kararı açıklayamaz. Erdoğan, tükürdüğünü yalamak istemiyor. Söyleyemeyeceklerini kankası Bahçeli’ye açıklatıyor. OHAL varken bu ülke demokratik bir biçimde nasıl seçime gidecek. Eğer böyle bir karar aldıysanız, biz de HDP olarak hodri meydan diyoruz. Ve herkese çağrı yapıyorum. Bu ülkede AKP’yi devirmenin zamanı gelmiştir.

Bayram tatiline denk geliyor

MHP lideri Devlet Bahçel’nin erken seçim için işaret ettiği 26 Ağustos 2018 Pazar günü Kurban Bayramı tatiline denk geliyor. 24 Ağutos Cuma günü sonlanacak Kurban Bayramı tatilinde, tatilciler seçimden önceki hafta sonu olan Cumartesi ve seçim günü olması beklenen 26 Ağustos Pazarı da birleştirerek tatil yapacaklardı. Bu durumun katılımı nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

Etiketler: bahçeli, erken seçim
Okunma Sayısı: 3440
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İLHAN PALABIYIK

    18.4.2018 10:20:41

    Seçim ittifakı yasası diye bilinen 7102 Sayılı; SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 16.03.2018 yürürlüğe girmiştir. Seçim kanunlarında yapılacak değişiklikler Anayasa’nın 67. maddesi uyarınca bir yıl içinde uygulanamaz. Bu durum karşısına 26. Ağustos.2018 tarihinde yapılacak bir seçimde, Daha doğrusu 16.03.2019 tarihinden önce yapılacak bir seçimde AK Parti ile MHP arasında seçim ittifakı yapılamaz. İLHAN PALABIYIK

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı