Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Halil USLU

Papa ve Veliaht Charles



Önce Danimarka-Kopenhang’ta Hz. Peygamber Efendimizle (asm) ilgili her cihetle ahlâksız bir karikatür yayınlandı. Hadise daha yeni soğumuşken, bu kez Papa 16. Benediktus, tamamen mantık ve ilim dışına çıkarak, yine Hz. Peygamber Efendimiz (asm) hakkında makam ve mevkiine yakışmayacak çirkin bir beyanda bulundu.

Nereden çıktı bu Papa hadisesi? Elbette Türkiye’de menhus bir ruh olduğu gibi, dünyada da menhus bir ruh vardır ve hadisat-ı âlem bunu göstermektedir. Uzun yıllardır Türkiye’de ve dış dünyada İslâmî inkişafları takip eden bir kişi olarak bunları ifade ediyorum. Papa maalesef böyle bir ruhun etkisine girmiş ve ayrıca müthiş İslâmî inkişaflar karşısında saygı yerine kıskançlığa bürünmüştür…

Birkaç örnekle bunu açmak istiyorum:

Çağımızın büyük İslâm mütefekkiri Hz. Bediüzzaman, bundan bir asır önce, asrın başında durur ve Hakikat Çekirdekleri eserinin 21. babında “Nasraniyet ya intifâ veya ıstıfâ edip İslâmiyete karşı terk-i silâh edecektir”, 15. Mektub’unda “…hâl-i hazır Hıristiyanlık dini o hakikata karşı tasaffî edecek, hurâfâttan ve tahrifâttan sıyrılarak hakikat-ı İslâmiye ile birleşecek; mânen, Hıristiyanlık bir nevî İslâmiyete inkılâp edecektir” ve 1900’lü yılların başında “Avrupa bir İslâm devletine, Osmanlı da bir Avrupâî devlete hamiledir, gün gelip doğuracak” ifadeleri bugün gayet açık ve zahir olarak tecellî etmiştir. Elimde sayısız doküman var.

İngiltere’nin Veliahtı Prens Charles bundan birkaç yıl önce, belgeleri bende mevcut, gerek Oxford’da ve gerekse Londra’da tertiplenen uluslar arası sempozyumda, “Hz. Muhammed’in (asm) 14 asır önce getirdiği kadın haklarına, 18. yüzyılda benim büyük annemin arkadaşları ulaşamamıştı. İslâmiyet Avrupa’yı karanlıktan aydınlığa çıkardı vs., vs.” diyor. Acaba bu Papa bunun neresinde? Bu kadar sağır ve kör olabilir mi?

Daha çarpıcısı, Fransa’da yayınlanan Le Figaro gazetesindeki habere göre, gerçek İsevî ruhâniler gerçek İncil’in peşine düşmüşlerdir. ABD’deki Cincinati Üniversitesi, İngiltere’deki Oxford Üniversitesi ve İsrail’deki Rock Feller müzesinde olduğu beyan edilmiştir. (Arşivimde vardır). Ayrıca Fransa’da cami olmayan şehir yok. Fransa’da bini aşkın cami var ve bunun yanında İslâmî okullar var.

Bir çarpıcı tesbit daha: 83 milyonluk Almanya’da 25 bin kilise, 2600 cami var. Son yıllarda kiliseler bomboş, camiler tıklım tıklım. İslâm Arşivler Başkanı Sn. Salim Abdullah, ziyaretimizde bana duvarına astığı 1991 yılında Almanya’da yılın karikatürü seçilen bir tabloyu verdi. Tablodaki manzara şu: Kilisede bir papaz vaaz ediyor ve “Sayın cemaat,” diye hitap ediyor. Kilisede bir kişi var, o da ismini vererek, “Bana cemaat olarak hitap edemezsin” diyor. Yani kiliseler bomboş..

Vatikan ruhânî meclis üyelerinden Kardinal Law, Evrensel Kateşizm eserini Avrupa basınına takdim ederken diyor ki: “Artık bizde Müslümanlar gibi tek Allah’a inanıyoruz. Allah birdir, teslis akidesi iflâs etmiştir.” Şimdiki Papa, en azından kendi meclisindeki diğer zatlara saygı duymalıdır. Onlara saygısızlık yapmıştır.

100 yıl önce 26 yıl Alman Başbakanlığı yapan Alman İmparatorluğunun mimarı ve gizli Müslüman Prens Bismark “Ya Muhammed (asm)! Sana muasır olamadığımdan çok müteessirim. Beşeriyet senin gibi mümtaz bir kudreti bir defa görmüş, ba’demâ göremeyecektir. Binâenaleyh senin önünde kemal-i hürmetle eğilirim” diyor. Bu Papa, bunu da mı görmemiştir? Ayıp ki en büyük bir ayıp. Yine, İncil-i Yuhanna’nın On Altıncı Bab ve yedinci âyeti şudur: “Amma ben size hakkı söylüyorum. Benim gittiğim, size faydalıdır. Zira ben gitmeyince Tesellîci size gelmez.” Yani müjdeci Peygamber geliyor diye ifade edilmiş. Papa bunu nasıl görmez ve nasıl dil uzatır? Aklından yoksun olması lâzım. Demek kitapları okumuyor.

AB sürecinde bunlar olacaktır. Onun için daima hazırlıklı olmalıyız. Fakat hak galip gelecektir. İnşallah gelecek hafta bu konuda yeni tesbitlerimiz olacak.

29.09.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (22.09.2006) - Keçiören ve sünnet

  (15.09.2006) - Konya Ereğli ve Berat Gecesi

  (08.09.2006) - Şehir merkezlerindeki büyük tehlike

  (01.09.2006) - Yalova düğünü

  (25.08.2006) - Mi'rac ve sosyal hayat

  (18.08.2006) - Sıcakta yürümek

  (11.08.2006) - Yaylalar ve düğünler

  (04.08.2006) - Bir diyardan bir diyara

  (28.07.2006) - Gözyaşları ve kundura fırçaları

  (21.07.2006) - Ceyhan boru hattı ve müjdeler...

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habip FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004