"Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Faruk ÇAKIR

Her mahalleye iki Kur’ân kursu!



Milletin ‘iyi’ dediğine ‘kötü’ demekle meşhur olmuş Cumhuriyet Halk Partisi, mahallî seçimler öncesi ‘iyi’ bir teklifi gündeme taşıdı. CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, başkan seçilmesi hâlinde her mahalleye bir “Kur’ân kursu” açacakları vaadinde bulundu.

Tabiî ki açılması vaad edilen bu kurs, bildiğimiz mânâda bir “Kur’ân kursu” değil. Sirmen’in vaadine göre, her mahallede açılacak ‘eğitim merkezleri’nde isteyene “Kur’ân’ı Kerim’in okunması” da öğretilecek. Bir anlamda İngilizce ya da Rusça öğrenmek isteyenlere verilen kurs eğitimi gibi... Sirmen, “Kur’ân öğrenmek isteyen çocuklarımıza Diyanet ve müftülüklerin denetiminde bu kurslar da açılacak bunu her mahallede yaygınlaştıracağız...” demiş. (CNNTürk, 3 Şubat 2009)

CHP adayının bu konudaki sözleri parti içinde de tartışmaya sebep oldu. Genel Başkan Deniz Baykal bu ‘açılım’ı desteklerken, bazı parti mensupları ‘laiklik’ uyarısı yaptı. Medyada da değişik değerlendirmeler göze çarpıyor. Bir gazetenin manşeti şöyle: “Seçime doğru ‘çarşaf’dan sonra ‘Kur’ân açılımı’/ CHP çok tehlikelik bir kapıyı aralıyor.” (Radikal, 5 Şubat 2009)

“Bu ‘açılım’ın hukukî alt yapısı var mıdır? Böyle kurslar açılabilir mi? CHP’nin gerçek niyeti nedir, samimî midir?” gibi sorular elbette sorulabilir. Ekseriyetle CHP’yi bu gibi ‘açılım’larda samimî bulmak da mümkün değildir.

Ama ortada bir gerçek var: CHP bu ve benzeri ‘açılım’ları yapmak mecburiyetinde! Çünkü başka türlü milletten oy alamayacağını yaşayarak gördüler! Bu durum, görülmek istenmese de “Türkiye gerçeği”ni gözler önüne seriyor. Neymiş “Türkiye gerçeği?” diyenler olursa şöyle özetlemek mümkün: Türkiye, (halkın çoğunluğu itibarıyla) Müslümandır ve İnşaallah Müslüman kalacaktır. Türkiye’de ‘suları tersine akıtmak isteyenler’ mağlûp olmuştur! Bütün engellemelere ve yanlış yönlendirmelere rağmen millet gerçekleri görmüştür! Türkiye’yi ‘idare etmek isteyen’ler, milletin taleplerine kulak asmak durumundadır!

Elbette “Türkiye gerçeği” bunlarla sınırlı değildir. Ama hadisenin temelinde bunlar var. CHP bu açılımı ile hiç de samimî olmayabilir. Fakat, CHP’ye istemeyerek de olsa böyle bir adım attıran yine milletin kararlılığıdır. Keşke bu adımlar samimî olarak atılsa ve hatta bu adımların devamı gelse. Neticede belki bu adımlardan CHP de kâr eder, ama asıl kazançlı çıkan millet olur, Türkiye olur.

Bu vesile ile CHP yöneticilerine kısa bir hatırlatma yapmak isteriz. “Her mahalleye bir Kur’ân kursu” açmak yetmez. Çünkü bu gibi işlerde hem erkekler için, hem de hanımlar için ayrı ayrı ‘kurs’lar açmak gerekir. Böylece daha faydalı ve verimli bir eğitim imkânı olur.

CHP’nin bu açılımlarından sonra sıranın “başörtüsü yasağına son verme açılımı”na ve “her okula iki mescid açılması açılımı”na gelmesini istiyor ve bekliyoruz. Yarın bir gün bütün bunlar olacağına göre, geciktirerek mağdurların sayısını arttırmaya gerek var mı?

Haydi CHP! Yeni açılımlarla şaşırt bizi!

06.02.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (05.02.2009) - Yanlıştan geri adım

  (04.02.2009) - Değişmeyen tek şey, çelişki

  (03.02.2009) - Bütün ihtilâllerin başı

  (02.02.2009) - Sizi bu borçlar yakacak

  (01.02.2009) - Sıradaki adımlar atılsın

  (31.01.2009) - Yanına kâr kalmasın

  (30.01.2009) - Petrolümüz yok, ama denizimiz var

  (29.01.2009) - Tecrübeyi dinleyelim

  (28.01.2009) - Buzdağının tepesi

  (27.01.2009) - Eyvah, başörtülüler sınavda!

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır