07 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yeni Asyadan Size

Kampanyamız bitti, hediyelerimiz bitmedi


A+ | A-

Ramazanla taçlanan üç aylar eşi bulunmaz bir manevî ticaret mevsimi. Bu ayda Allah rızası için yapılan her hayır, okunan her harf binlerce sevap kazandırıyor. Bu kârlı ve nurlu zaman dilimini değerlendirmek için çeşitli alternatifler var. Orucu tamamlayan ve kaynaşmayı sağlaması açısından cemaatle kılınması tavsiye olunan teravih namazı, okunan hatimler, Kur’ân tefsirleri, nafile ve sünnet olan ibadetlerin diğer zamanlara göre daha fazla yapılması, mukaddes mekânlara yapılan ziyaretler bu ayın şiarı haline gelmiş güzel hasletlerden bazıları.

Yeni Asya’nın bütün bu mânâlara katkıda bulunmak için yürüttüğü kampanya yine ses getirdi. Ramazan’ın ilk günü verdiğimiz Yüz Soruda Ramazan Orucu ve ikinci haftası hediye ettiğimiz Ramazan-İktisat-Şükür Risalelerinin ardından, geçtiğimiz hafta da Yüz Soruda Zekât kitabı okuyucu ile buluştu. Ramazan ayının mânâ ve hikmetini yakın çevrelerine hatırlatmak isteyenlere de kolaylık sağlayan hediye kitap setimiz büyük bir rağbet ve ilgi gördü.

Tekrar hatırlatmak gerekirse, Bediüzzaman Said Nursî’nin telif ettiği Ramazan-İktisat- Şükür Risalelerinde orucun hikmetleri ve toplum hayatına yansımaları orijinal bir ifade ve üslûpla anlatılıyor. Sosyal bir köprü olan zekât ve oruç konulu kitaplar ise gazetemiz Fıkıh Günlüğü yazarı, ilahiyatçı Süleyman Kösmene tarafından kaleme alındı. Bu eserlerde, her iki ibadet ve uygulamaları hakkında çok sorulan sorulara cevap aranıyor.

Fakirin zenginin malındaki hakkı olan ve verildiğinde geri kalan malın temizlenmesini sağlayan zekâtın önemli hikmetlerinden biri de, Said Nursî’nin ifadeleriyle; zenginle fakir arasındaki bağın kopmamasına, bu iki kesimin birbirlerine olan muhabbetlerinin devamına vesile olmasıdır.

Diğer yandan topluma bakan yönüyle tokların açın halinden anlamasını sağlayan, insanın şahsî hayatına bakan cihetiyle de “İnsana en mühim bir ilâç nev'înden maddî ve mânevî bir perhiz” olan oruç da 100 Soruda Ramazan Orucu kitabında mânâsını buluyor. Bu mânâları ihtiva eden yüz binlerce kitabın çok değişik çevrelere ulaştığı düşünüldüğünde kampanyamızın ifa ettiği hizmetin önemi daha iyi anlaşılacaktır.

***

Mahkûmlara da ulaştı

Nevşehir’den Eşref Mert, kampanya çalışmalarını ve duygularını bizlerle paylaşmış:

“Kozaklı’da yaptığımız istişaredeki sözümüzü yerine getirelim diye, Bilâl Bey kardeşim ile bir ekip olduk ve esnafları dolaştık... Ev sahibi sıfatıyla katıldığımız toplantıda biraz uçmuştuk, 3 bin demiştik. 3 bin için çıktık yola, ama Allah bizleri umulmadık nimetlerle donattı. Çalışmaya başladıktan sonra çıta yükseldikçe yükseldi.. Ürgüp’ten Ahmet Çakmak Ağabeyin ihlâsı, Acıgöl’den Bekir Şahin Beyin gayretlerine Nevşehir esnafının hayırseverliği de dahil olunca rakam tam 9 bin oldu. Bu da günlük 300 gazete demekti.

“Bilal Beyin girişimleri ile gazete ve kitapların üçte birini hapishanedeki mahkûmlara göndermek de ayrı bir mutluluk oldu bizlere... Allah kurtarsın, sabır versin duâlarımızı da sizlerin aracılığı ile her birine iletmek istiyoruz.”

***

Temsilcilerimize binler teşekkürler

Aylar süren bir çalışma periyodu sonunda gerçekleştirdiğimiz kampanyamıza destek ve katkılarını esirgemeyen, manevî haz ve heyecanımızı paylaşan herkese binlerce teşekkür.

Bize destek veren; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Nevşehir, Kırşehir, Eskişehir, Şanlıurfa, Kastamonu, Konya Ereğli, Balıkesir, Tokat, Turhal, Elazığ, Adana, Adapazarı, İzmit, Isparta, Çorum, Kumluca, Denizli, Bursa, Kütahya, Samsun, Suluova, Mersin, Adıyaman Patnos, Erciş, Ağrı, Erzurum, Tire, Afyon, Manisa, Aydın, Salihli, Turgutlu, Düzce, Konya, Kırıkkale, Van, Yalova, Aksaray, Kayseri, Alaçam, Birecik, Malatya, Muş, Iğdır, Silifke, Erdemli, Anamur, Sivas, Bolu, Gemlik, Tekirdağ, Çorlu, Simav, Gölcük, Dörtyol, Akhisar, Alanya, Uşak, Ödemiş, Torbalı, Biga, Yozgat, Trabzon, Gaziantep ve Antakya temsilcilerimize de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.

***

Yeni hediyemiz okul seti

Yeni Asya'nın kültür hizmetleri burada bitmiyor, kampanyalar hız kesmeden devam ediyor. Yeni hediyemiz ise okul seti. Bu kampanyamızla ilgili önümüzdeki günlerde sizleri daha ayrıntılı bilgilendireceğiz. Okulların açılışı ile birlikte elinizde olmasını planladığımız setin, okul ihtiyaçlarınıza önemli bir katkı sağlayacağına, öğrenci ve velilerini sevindireceğine inanıyoruz.

07.09.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (31.08.2009) - Sıra Zekât kitabında

  (24.08.2009) - Teşekkürler

  (17.08.2009) - Ramazan haftası

  (03.08.2009) - Kırkpınarlı Hasan’ı da uğurladık

  (27.07.2009) - Ramazan yaklaşıyor

  (20.07.2009) - Ramazan kampanyası

  (13.07.2009) - Müfritâne irtibat

  (29.06.2009) - Tatil ve gazeteniz

  (22.06.2009) - Temsilcilerimizle buluştuk

  (15.06.2009) - Ramazan seti buluşması

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.