30 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Halil USLU

Balıkesir’de müjdeler


A+ | A-

İstanbul’da Halid bin Zeyd Eyyub el Ensari Hazretlerinin (ra) kabrini, İstanbul Eyüp Belediye Başkan ve yardımcılarını ziyaret ettikten sonra; müjde konferansı için dâvet aldığımız Balıkesir’e ulaşmak üzere, yıllar önce İstanbul-Bandırma arasını 5 saatte aldığımız araba vapuruna bedel şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı deniz otobüsüyle iki saatte Bandırma’ya geldik. Aynı gece Dr. Osman Beyle Erdek beldesine gittik. Tamamen denize nâzır olan bu güzel mekânda yeni bir dershane açılışında bulunduk. Bu dershanenin dış dünyaya dönük geniş hizmetler îfâ edeceğini ruhumda hissettim. Elbette sebat, istikrar lâzım. Atila, Süleyman ve diğer zevâtın müdavimliğiyle olacaktır İnşâallah.

Bandırma’nın “Bester” isminde hem gazetesi, hem de radyosu var. Dr. Osman Ataç Beyin himmetiyle kendimizi burada bulduk. Radyo yetkili sahibi hanımefendinin ve bayan program yapımcılarının hazırladıkları “Kutlu Doğum ve Türkiye’nin son ahvâli” konuları üzerine bazı sorulara bir saat yirmi dakika muhatap olduk. Akşamında Yeni Asya Vakfı’ndaki seminerimiz ve kitaplarımızı imzalamamızdan sonra bizde oluşan kanaat; istikbalde burada da, mezkûr radyo ile müşterek bir anma programının deruhte edileceğidir.

Gecenin karanlığında, muhterem Ali Fuad, Dr. Ahmet Yakut ve M. Ali Beylerle ve verilen ibadet molalarıyla kendimizi Balıkesir’de bulduk. Yeni Asya Vakıf binasında başta Osman Bey kardeşimizi ve sâir zevâtı ayakta görmek bizlere ayrı bir ümit vermiştir. Sabahında ise; Balıkesir Risale-i Nur Enstitüsü ve Yeni Asya Temsilciliği’nin müşterek tertipledikleri “Vefatının 50. Yılında Bediüzzaman” programında “Bediüzzaman’ın dilinden Müjde Peygamberi“ başlıklı konferansımızı, başta Bursa olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen can dostlarımıza, bir saatlik zaman diliminde vermeye çalıştık.

Salih Tozan Kültür Merkezi’ndeki programda, Ege Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Mehmed İnce kardeşimizin takdim ve bir çok kitabın yazarı hatip kardeşim Hülya Yakut Hanımefendinin kısa, öz ve akıcı açış konuşması, bizim “Müjde Peygamberi“ konferansımıza kapı ve pencere açmıştır. Bu hususta sayısız konferanslar verdik ve kitap yazdık. Bir saate ne sığarsa onu sığdırmaya çalıştık. Salonu dolduran yüzlerce bay ve bayanla diyaloglar ve yep yeni dokümanlarla, hem orada bulunan zevâtın duâsını almak, hem de onları hoşnut etmek ve dünyayı birlikte müjdelerle gezmeye çalıştık.

Kur’ân-ı Hakim’deki müjde âyetlerini yıllardır vird-i zebân ettik. Bu hususta her zeminde müjde âyet ve hadislerinden vazgeçmedik. Çünkü 21. yüzyıl insanlığı bugün daha çok muhtaç. Yerli yabancı tıp dünyası “kanserin ilâcı müjde ve ümit”dir diyor. Onlar da Kur’ân ve hadislerdeki müjdeleri tasdik ediyorlar. İlimler müjdeyi istiyor, insanlık müjdeye hasret... Peygamberimiz (asm), Kur’ân’dan önceki semâvî kitaplarda da müjdeci olarak geçmektedir. O zât-ı nurânînin (asm) müjdeleri ile beşeriyet huzur bulmuş ve bulmaktadır.

“...İncil-i Yuhanna, On Altıncı Bab ve yedinci âyet: ‘Amma ben size hakkı söylüyorum. Benim gittiğim, size faydalıdır. Zira ben gitmeyince tesellici size gelmez.’”1 Batı dünyası bu ve emsâli âyetlerin; ABD, İngiltere ve İsrail’deki gerçek İncil’in peşine düşmüşler. Gelişmeler gösteriyor ki, dünyanın şekl-i hâzırı bambaşka bir renge dönecektir İnşaallah. İşaretler ve tebşirâtlar bu yönde. 7 milyarlık büyük dünya ailesinin münevver ve mütefekkir kesimi bu yönde ilerlemektedir. Camiler artıyor, kiliseler azalıyor. Camiler tıklım tıklım, kiliseler bomboş. Bunlar müjdelerin şerhleri ve tecellileridir.

Yine yol güzergâmızdaki İzmirli Pınarbaşı okuyucularına, Çivici İbrahim Erol Beylere, Abdülbasir kardeşlerime ve bütün hizmet mahallerinde emeği geçen fedakârlara binler teşekkür ve binler alkış…

“Ruhum sana âşık, sana kurbandır Efendim,

Bir ben değil âlem sana hayrandır Efendim.” 2

Dipnotlar:

1- Mektubat, 19. Mektub, 16. İşaret, B. S. Nursî.

2- Ali Ulvi Kurucu.

30.04.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Geri


Önceki Yazıları

  (23.04.2010) - Gölbaşı ve Şekerci Han’da müjdeler

  (16.04.2010) - Hz. Eyyûb (as) ve su

  (09.04.2010) - 13 yıl sonra aynı salonda

  (02.04.2010) - Viranşehir’den Adıyaman’a

  (26.03.2010) - Bir başkasın İnebolu

  (19.03.2010) - İskenderun, Antakya, İstanbul

  (12.03.2010) - Bir kıvılcım

  (05.03.2010) - Bahtiyar evlât

  (26.02.2010) - Ödemiş’ten İzmir’e

  (19.02.2010) - Söz sahibi

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Abdullah ŞAHİN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet BATTAL

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Hakan YILMAZ

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehmet YAŞAR

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Saliha FERŞADOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım