"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ne oldu da dolar 7.5’in üzerine çıktı?

07 Mart 2021, Pazar 19:02
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova, Türkiye’de doların TL karşısında 7,5 lirayı aşmasını Independent Türkçe’ye anlattı.

Arzova, “Petrol başta olmak üzere emtia fiyatlarındaki artış, Türkiye’nin yüksek cari açık riskini arttırıyor. Turizmin nasıl gelişeceğinin bilinmemesi ve TCMB negatif rezervi konusu, yüksek cari açık ihtimali ile beraber değerlendirilince Türkiye’nin önemli bir riski olarak ortada duruyor. Öte yandan içerideki siyasî tartışmalar, harcamaları arttıracak “Çılgın Proje” ihtimali, Türkiye’nin diğer ülkelere göre kırılganlığını daha da artırıyor. Enflasyonun hızla gelmesi ihtimali ve tahvil faizlerindeki kalıcı yükseliş ihtimali, bizim gibi ülkeler açısından zaten başlı başına bir risk iken, Türkiye’nin yüksek enflasyonla mücadelesinin devam ediyor olması, bu konuyu bizim açımızdan daha da önemli hâle getiriyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler: dolar
Okunma Sayısı: 2131
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı