"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

51 günde 54 şehit

07 Haziran 2017, Çarşamba 17:39
16 Nisan Referandumu’nun ardından neredeyse şehit haberi gelmeyen gün yok.

Van’ın Başkale İlçesi’nde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan uzman çavuş, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Çatışmada 2 PKK’lı terörist öldürülürken, bölgedeki operasyonlar sürüyor. Başkale’ye 30 kilometre uzaklıktaki Yolmaçayır ve Gedikbaşı mahalleleri arasındaki kırsal alanda operasyonda olan askerlerle, bir grup PKK’lı terörist arasında çatışma çıktı.

Çıkan çatışmada uzman çavuş, ağır yaralanırken, 2 PKK’lı terörist ölü ele geçirildi. Yaralı uzman çavuş, askerî helikopterle Van YYÜ Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Uzman çavuş, burada yapılan bütün müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Çatışmanın sürdüğü bölgeye havadan ve karadan takviye birlikler sevk edildi.

***

Samsun 2 haftada 4 şehit verdi

Hakkâri’de şehit olan Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman’ın cenazesi son kez babasının evine getirildi. Oğlunun tabutunu öpen şehit annesi Sevim Yaman, “Aslan gibi gönderiyorum seni oğlum” diyerek feryat etti. Hakkâri- Çukurca karayolunda PKK’lı teröristlerin önceki gün askerî araca roketli saldırısında şehit olan 24 yaşındaki Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman’ın cenazesi dün gece askerî uçakla 

Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirildi. Şehidin kız kardeşleri Esra ve Büşra Yaman ile dedesi Necmi Yaman da gözyaşlarına boğuldu. Helâllik alınması ardından şehidin cenazesi askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı. Bekar ve 1.5 yıllık asker olan Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman, Samsun’un son 2 hafta içinde verdiği 4’üncü şehidi oldu. (DHA)

Etiketler: şehit
Okunma Sayısı: 1989
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı