"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bitlis'e kış geldi; elektrik ve su gitti

07 Aralık 2015, Pazartesi 09:52
Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü ve Sarıkum köylerinde 2 günden bu yana yaşanan elektrik ve su kesintisi hayatı adeta durma noktasına getirdi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kış şartlarına bağlı nedenlerden dolayı 2 gündür Kıyıdüzü ve Sarıkum köylerine elektrik verilemiyor. Kıyıdüzü köyünde 4, Sarıkum köyünde ise 3 yatalak hastanın bulunması köy sakinlerini zor durumda bırakırken, elektrik kesintisine bağlı olarak 200 haneli Kıyıdüzü ve 300 haneli Sarıkum köylerinde içme suları da kesik durumda. Hem elektrik hem de içe suyu sıkıntısının yaşandığı köyün sakinleri su ihtiyacını giderebilmek için ise su bidonlarıyla yakın köylerin ya da köylere yakın su kaynaklarının yolunu tutmak zorunda kalıyor. Arıza ile ilgili defalarca yetkilileri aradıklarını belirten köy sakinleri, buna karşın halen sorununun çözülememesine ise tepki gösterdi.

Evinde yatalak kanser hastası yakını bulunduğunu belirten Kıyıdüzü sakinlerinden Kerem Bilgiç, yaşanan elektrik ve su kesintisi sebebiyle zor durumda olduklarını söyledi.

Çetin kış şartlarının üstüne elektrik ve su sıkıntısının da baş göstermesinin kendilerini mağdur ettiğini anlatan Bilgiç, “Köyümüzde 2 günden bu yandır ne elektrik var, ne de sular akıyor. Evde kanser ve yatalak olan bir hastamız var. Yaşanan bu kesitler hem hastamızı hem de bizi sıkıntıya sokuyor. Konuyla ilgili yetkili yerleri defalarca aramamıza rağmen halen sorun giderebilmiş değil. Bize arıza olduğunu söyleyip duruyorlar. Bu nedenle mağdur durumdayız.” dedi.

Yine evinde yatalak hastası bulunan Kıyıdüzü köyü sakinlerinden İsmail Baran ise yaşanan kesintilerden en çok köydeki hastaların etkilendiğini dile getirerek, “Köyümüzde 4, Sarıkum köyünde ise 3 yatalak hasta var. Bizler bir şekilde başımızın çaresine bakmaya çalışıyoruz ancak hastalarımız büyük sıkıntı yaşıyor. Sorunla ilgili 2 gündür aramadığımız kimse kalmadı ancak sorun bir türlü giderilmiyor.” ifadelerini kullandı.

Elektrik kesintisine bağlı olarak köyde içme suyu kesintisinin de yaşandığını dile getiren İlhami Yalçınkaya, “Evlerimizi mum ışığıyla aydınlatmaya çalışıyoruz. Her 2 köyümüzde 10’a yakın yatalak hastamız var. 2 gündür ne elektrik ne de su var. Su ihtiyacımız için bidonlarla yakın bölgelere su almaya gidiyoruz. Köy sakinleri olarak 2 gündür mağdur durumdayız. Yetkilerden bu sorunumuzu çözmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1682
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı