"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dışişleri Bakanlığı'ndan Arap Birliği'nin kararlarına tepki

05 Mart 2021, Cuma 10:53
Dışişleri Bakanlığı, Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında Türkiye'ye yönelik alınan kararların tümüyle reddedildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi'nin 3 Mart 2021 tarihinde düzenlenen toplantısında ülkemize yönelik alınan mesnetsiz kararları tümüyle reddediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Alınan kararların Arap halkları nezdinde bir karşılığı olmadığı belirtilen açıklamada, "Bazı Arap Ligi ülkelerinin kendi yıkıcı faaliyetlerini örtmek amacıyla ülkemize yönelik kalıplaşmış ithamlarını sürdürmekte ısrar etmesinin, dost ve kardeş Arap halkları nezdinde karşılığı bulunmadığını esasen Arap Ligi üyeleri de gayet iyi bilmektedir." değerlendirmesi yapıldı.

Bazı üyelerin alınan kararlara karşı çıktığı ve şerh koyduğuna dikkatin çekildiği açıklamada, "Üye ülkeler arasında şeffaf bir müzakere süreci yürütülmeksizin, çeşitli çevrelerin empoze etmesi sonucunda kabul edilen bu tür kararlara bazı Arap Ligi üyelerinin de karşı çıktığı veya şerh koyduğu görülmektedir." ifadesine yer verildi.

"Türkiye, ilkeli ve kararlı tutumuyla bölgesinde ve dünyada güvenlik, istikrar ve huzurun tesisi için en fazla çaba gösteren ülkelerden biridir." değerlendirmesi yapılan açıklamada, Türkiye'nin bölgeye yönelik en önemli öncelikleri arasında Arap ülkelerinin egemenlik ve toprak bütünlüklerinin korunması ile siyasi birliklerinin tesisinin geldiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca "Arap Ligi'ni asılsız iddialarla ülkemizi hedef almak yerine, Arap halkının huzur, refah ve esenliğini önceliklendirmeye, bölgede güvenlik ve istikrarın tesisine yapıcı katkı sağlamaya bir kez daha davet ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

AA

Okunma Sayısı: 1139
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    5.3.2021 17:07:38

    SURİYE meslesinde iktidarın başı tutturdu ESAD GİDECEK amma görünen tablo da ise gidecek olan UYGURLU MÜSLÜMANA VATANINDA HAK ARAMAK İÇİN AĞZINI AÇTIRMAYAN,SESİNİ KISAN srf şahsi çıkarları uğruna zulme destek olanlardır

  • Hüseyin İlhan

    5.3.2021 17:05:27

    Arap ligi ülkelerinin böylesine bir karar almasına maalesef iktidar sebep olmuştur.Bu ülke haksızlıklara karşı duruşu,milletimizin mağdurların yanında yer alması evvelemirden beridir kaide halinde olan bir hakikattir.Ancaaak 2016 Yılında'İSRAİL BİZE,BİZ İSRAİLE MUHTACIZ.,sözlerinin arkasından cani,katil ve terörist devletle masumların hukukunu içedenlerin,şehitleri katillere satanların bu yaptıklarını o kardeş islam ülkelerinde aleyhimize tepe tepe kullandıkları gerçeğini görmezden gelmek gafletin şahikasıdır. Devletlerarasında ilişkiler karşılıklı menfaate dayalı olduğu bir genel prensitir.İsrail bize mutaç amma biz İsrail'e muhtaçmıyız.Önümüzden-arkamızdan kuyumnuzu kazan,dindaşlarımızı katledip,yaralayan ve sakat bırakn,mabedlerimizi tahrip edenler ellerini ovuşturuyor.Buna neden olan işbilmez iktidardır.

  • Tuncer ARI

    5.3.2021 14:25:22

    Arap birliği tarafından alınan kararların neler olduğunu da yazsaydınız bilirdik.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı