"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Faiz ödemeleri 11 yılda 4 katına çıktı

17 Eylül 2021, Cuma
2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne kadar 50 milyar seviyelerinde seyreden faiz harcamaları geçen yıl 138 milyarı aştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gerçekleştiği 2018’den bugüne artan yalnızca faiz, enflasyon ve dolar değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ödediği vergi ile karşılanan bütçe giderlerinin yüzde 10’undan fazlasını oluşturan faiz giderleri de var. 2003’ten 2018’e kadar 60 milyar lirayı geçmeyen faiz harcamaları, 2018’de 73 milyar lira üzerine çıktı. 

Bir hafta önce açıklanan Orta Vadeli Program’a göre, Türkiye’nin 2021’de yaklaşık 180 milyar, 2024’e gelindiğinde ise 320 milyar lira faiz ödemesi yapması bekleniyor. Bu değer, 2020’de 133,9 milyar dolardı. Independent Türkçe’nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 yılında Valiler Buluşması’nda “ ”Vatanı satmak, yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur” ifadelerini kullanmıştı.

Okunma Sayısı: 911
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı