"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fişlemeler geri geldi

06 Şubat 2019, Çarşamba 19:14
Gazeteci Ali Bayramoğlu, Prof. Dr. Emre Bağce ile birlikte hazırlayıp sunduğu Serbest Görüş programında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Mülâkat sistemindeki çarpıklıklara dikkat çeken Bayramoğlu, “Kamuya personel alımında uygulanan mülâkat, sadâkat mülâkatı aslında. Güvenlik soruşturmaları AK Parti Dönemi’nde kaldırılmıştı ve geri geldi. Neye göre tutulduğu belli olmayan ‘fişlerin’ hükümranlığı kaldırılmıştı bunlar geri geldi. İdeolojik mülâkatla işlerin karıştığı açık” dedi. Bayramoğlu, “Farklı kimliklerden senzet yapmayı beceremeyen bir toplum bir anda çok daha büyük bir hastalıkla karşı karşıya geldi, bir anda devletin alt üst olduğunu gördük. Burdan yeteri kadar ders aldığımız kanaatinde değilim” diye konuştu.

Yargı hukuktan koparak, siyasallaştı

Takdir politikaları normalleşmesi tehlikesine vurgu yapan Bayramoğlu şöyle devam etti; “O zaman yasa dediğimiz şey, mevcut siyasî hükümranlığın endişe ya da korkularını savuşturucu bir yöne gidiyor. Takdir politikaları normalleşti, buna karşı çıkan herkes FETÖ’cü ya da terörsit olarak suçlandı. Türkiye’de hukuk bu fonksiyonu görmeye başladı. Yasa koruma hak verme yerine resmî ideolojiye itirazı cezalandırma fonksiyonu görmeye başladı. Takdirin, iktidar lehine gelmesinin normalleşmesi bir demokrasi için olabilecek en kötü şeydir. Devletin yeniden yapılanma sürecinde yargı devre dışı kalmıştır. Yargı, yeni kurulmakta olan yapının ve hâkim söyleminin muhafazasının kalesi haline gelen bir siyasi doku haline dönüşmüştür. Dolayısıyla yargının da hukuktan koptuğunu siyasallaştığını söyleyebiliriz. Bunlar 15 Temmuz’un sonuçları. Evet 15 Temmuz’un kendisi vahimdi, ama 15 Temmuz ile mücadelenin bazı yönleri çok vahim bir noktada.”

Haber Merkezi

Etiketler: ali bayramoğlu
Okunma Sayısı: 3753
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı