"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mağdur haklarına AB standardı

09 Ocak 2018, Salı 20:21
Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanı Dr. Muhittin Özdemir, ‘’Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Haklarının Güçlendirilmesi’’ projesini başlattıklarını belirterek, “Bu proje kapsamında mevcut ceza yasalarında yapılacak değişikliklerle yeni bir sistem kurgulayacak, yeni bir model ortaya koymaya çalışacağız.’’ dedi.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığı ve İspanya Krallığı işbirliğiyle yürütülmekte olan “Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Haklarının Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesinde düzenlenen konferansta bilgi veren Özdemir, projeye nisan ayında başladıklarını hatırlatarak bu kapsamda yurt dışından gelen uzmanlarla projenin kapsamını genişletmeye çalıştıklarını söyledi. Proje ile Türk ceza adalet sisteminde mağdur hakları güçlendirilerek mağdura sunulan hizmetleri geliştirilerek AB standartlarına yükseltilmesi hedefleniyor.

Adliyelerde özel birim olacak

Özdemir, fizikî ve ruhî anlamda zarar görmüş kişilere yönelik hizmetlerin kapsamı ile ilgili olarak da ‘’Projeye konu olan mağdur kişiler konusunda özellikle üzerinde durduğumuz grup ‘kırılgan’ olarak tanımlanan kişiler. Bu kırılgan gruplara etkili bir destek sağlamak için yola çıktık. Özellikle aile içi şiddet, cinayet, cinsel istismar gibi vakaları kırılgan grup içinde değerlendiriyoruz. Bu gruptaki insanlara özellikle adli süreç içinde, adliye kurumu içinde etkin bir destek sağlayacağız. Bu mağdur kişiler bundan sonra adliyeye geldiklerinde birebir muhatap olacakları bir birim olacak. Gerek savcılık aşamasındaki ifade süreçlerinde gerek mahkeme aşamasında yanlarında durarak onları korumaya, bu süreçte karşılaşabilecekleri şeylerle ilgili bilgilendirmede bulunacağız’’ değerlendirmesini yaptı. 

 

Etiketler: mahkeme, dava, cezaevi, adliye, yargı
Okunma Sayısı: 3320
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı