"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vize serbestisinde noktayı koydu

11 Mayıs 2016, Çarşamba 12:57
Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye'nin şartları yerine getirmeden vize serbestliğini parlamentonun ele almasının söz konusu olmayacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Deutschlandfunk'a yaptığı açıklamada, Türkiye'ye Haziran ayında vize serbestisi sağlanması yönündeki beklentiye noktayı koydu. Schulz, şartlar yerine getirilmeden parlamentonun konuyu ele almasının söz konusu olmayacağını açıkladı. Schulz, bu nedenle kendisinin konuyu komisyona havale etmediğini de söyledi.

"İNANIYORUM TÜRKİYE YAPAR"

Zaman olarak hala her şeyin hala mümkün olduğuna dikkat çeken Schulz, Türkiye'nin istenilen değişiklikleri henüz ele almadığına vurgu yaptı. Schulz,"Ben Türkiye'nin bunu yapabileceğini göremiyorum" dedi.

"TERÖR YASASINI ŞART KOŞTU"

Türkiye'nin vize serbestisi için gerekli 72 şartın, aralarında terör yasası ve kişisel bilgiler konusundaki düzenlemelerin de yer aldığı beşini yerine getirmediğini belirten Martin Schulz, Türkiye'nin bu konuları ne zaman parlamentoda ele alacağına karar vermesi gerektiğine vurgu yaptı. Schulz," Biz de ancak o zaman hareket planımızı buna nasıl adapte edebileceğimizi düşünebiliriz" dedi. AP Başkanı Schulz, Ekim ayında onayın çıkması için Türkiye'nin şimdiden parlamentoda konuyu ele almaya başlaması gerektiğini de söyledi.

"TÜRKİYE ÖYLE ŞEY YAPMAZ"

Türkiye'nin anlaşmazlık neticesinde Avrupa'ya sığınmacıların gitmesine izin vereceğini düşünmediğini de kaydeden Schulz, iki taraf arasında kapsamlı bir anlaşma yapıldığını ve bunun basitçe iptal edilemeyeceğini hatırlattı. Uluslarası alanda böyle politika yapılamayacığına vurgu yapan Schulz, Türkiye'nin de böyle bir politika izleyeceğini sanmadığını dile getirdi.

DHA

Etiketler: schulz, vize muafiyeti
Okunma Sayısı: 2414
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    11.5.2016 15:36:02

    Bildigimiz kadariyla bu 72 kriterli vize serbestisi sarti Haziran ayi icin gecerli. Ekim ayindan itibaren zaten vize serbestligi icin anlasilmisti. Ya biz bilmiyoruz veya biz eksik bilgilendiriliyoruz. Aslinda zavalli mültecilerin Avrupaya gitme arzusu Türkiye tarafindan önlenmemeli zira BATI istemis Ortadoguda huzursuzluk olmustur, yani BATI mültecileri lisan-i haliyle haniden davet etmistir Türkiye aradan cekilsin. Mültecilerin huzur yolu acilsin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı