"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Barla’da dolu dolu bir program

Havva Kösebaşkan
17 Ağustos 2021, Salı
Barla, Üstadımızın nefyedildiği, sıkıntı çeksin diye gönderildiği bir yer olarak düşünülmüş, ama maddî olarak Üstadımıza Cennet bahçelerinden bir bahçe, manevî olarak da, Kur’ân’ın muhteşem tefsiri Risale-i Nur’un intişarına merkez olmuş mübarek bir belde.

Barlada 5 gün kaldık, ama bu program bize az geldi. Çok dolu dolu bir programdı. Abilerimizin okuduğu derslerin yanında, ayrıca biz hanımların aramızda yaptığımız dersler de çok feyizli ve istifadeliydi. Çok müstefid olduk.

Namazlarımızı Kâbe’de kılıyor, okunan derslerde Üstadımızı yanımızda hissediyorduk sanki. Çam Dağı’nda Üstadımız bizi karşılıyormuş, katran ağacının orada 3. Mektubu okurken Üstadımız da bizimle beraber dinliyormuş gibi  o manevî hava çok güzeldi; inşaallah Rabbim tekrarını nasip etsin. Ayrıca, başka bir gün biz Üstadımızın evinde 4. Mektubu okurken, Çam Dağı’na giden ağabey ve kardeşlerin aynı anda aynı dersi okuması beni çok etkiledi.

Kardeşliğin ve muhabbetin bu kadar lezzetli olması iyi ki gelmişim dedirtti bana... 

Beyler olsun, hanımlar olsun, çok ihlâslı, uhuvvetli, muhabbetli bir 5 gün yaşadık. Oradaki kardeşlerimizin bizi samimî karşılamaları ve hepimize sevgi dolu ilgileri gönüllerimizi fethetti. Herşey çok güzeldi.

Böyle Nur dersleri daim olsun inşaallah. Ailecek bir dahaki Barla gezilerini ve Üstadımızın yaşadığı yerlerden biri olan Van ilinde de böyle güzel organizasyonları bekliyoruz sosyal komisyonumuzdan. Emeği geçen bütün ağabey ve kardeşlerimizden Allah ebeden daima razı olsun.

Okunma Sayısı: 2419
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Nurefşan Taş

    17.08.2021 11:55:52

    Çok arzu edip gidemememize rağmen kuvvetli tasvirleri ile bizi orada gezdiren, âdeta oranın manevî havasını teneffüs etmemize vesile olan ablamızın kalemine kuvvet. Allah razı olsun.

  • Zeliha

    17.08.2021 09:25:40

    Allah kabul etsin. Bize de nasip etsin. Van vurgusu çok güzel olmuş. Can suyu bir ziyaret olan Barla ya kuvvet verecek bir gezi daha olur inşaallah

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı